מרגיש שעשיתי משהו נורא וזקוק לעיצה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/07/2018 | 21:15 | מאת: יואב***

עשיתי משהו נורא... בלשתי אחרי הפסיכולוגית שלי ברשתות החברתיות וגיליתי מלא פרטים אישיים עליה, ועכשיו אני מרגיש שזה עומד בינינו. הלוואי ולא הייתי יודע, הלוואי ולא הייתי עושה את זה... אני מפחד לפתוח את זה איתה, מפחד שהיא תעיף אותי מהטיפול. אני לא אעמוד בזה. אני מצטער ומפחד לספר לה, אני רוצה להגן עליה מפני החודרנות שלי... אני יודע שהיא תכעס, אני מפחד מאוד לאבד אותה...

05/07/2018 | 09:36 | מאת: אביב 22

הי יואב.....מנסיון ,לספר לפתוח ולדבר על זה ....@@@המטפלת הראשונה לא ידעה כי לא דיברתי @@זה עמד ביניינו כמו סוד ענק שרק גדל וגדל כמו הפחד שלי שהיא תעיף אותי@@@@לדעתי זאת הייתה אחת הסיבות לטיפול שנגמר @@@בטיפול הנוכחי שמתי ישר על השולחן @@@את הצורך לדעת ולא לדעת @@את הצורך בתמונה לאחוז דמות @@והתגובה הייתה ,רגועה וטובה . והיפה שבהמשך הזמן גם נרגע הצורך ... לדעתי לדבר לדבר לדבר ,לא לפחד גם אם זה מה שיגמור את הטיפול . עדיף כנות מאשר סוד שגדל וגדל וגדל והופך לפיל ענק .....או יותר גרוע למפלצת שהורסת מבפנים .

05/07/2018 | 13:40 | מאת: חטוליתוש

היי יואב...ברוך הבא.....עשית מעשה.....שאתה בעצמך מבין שזה לא בסדר......לכל אחד יש בזיקים משלו....לדעתי אתה צריך לדבר על הכל בטיפול.....וגם להסביר מה הניע אותך.....יתכן ותתיחס לזה בסלחנות.....ואולי היא תתרעם.....סודות לפעמים מתגלגלים כמו כדור שלג...ואז אי אפשר לעצור....ולא לקחת אחורה.....תהיה אמיתי גם כלפיך וגם כלפי המטפלת.....שים על השולחן... בהמון אהבה....חטולית....😐😐

שלום יואב, זה בהחלט לא נעים וחוצה גבולות. איני יודע כיצד תגיב הפסיכולוגית (אני די בטוח שהיא לא תאהב את זה) - אבל נראה לי שזה חייב להיות מדובר ביניכם, אחרת הטיפול ייחרב. תחשבו מה ניתן לעשות כדי לשמור על גבולות הטיפול. הצעד הראשון - להחזיר את הנושא 'פנימה' ולשוחח עליו. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית