המטפלת שלי היא ספר פסיכולוגיה מהלך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/06/2018 | 20:16 | מאת: mika

הי אודי, וברוך שובך... בגלל הקיץ החלטתי להפחית מתדירות הפגישות ועכשיו ניפגש פעם בשבועיים. המטפלת לא ממש מרוצה מכך. ואין לי ממש מה לעשות עם זה. אין לי כח לטיפול. והמטפלת היא אישה זרה שאני לא מכירה. אני מנסה להיזכר ואני לא מצליחה לזכור איך הקול שלה נשמע. אם יש לה קול נעים ונחמד? אני באמת לא זוכרת. אודי, אני רק זוכרת איך היא נראת. אבל זה כמו להסתכל בתמונה. היא לא נחרטת לי בלב כמו המטפלת הראשונה שהייתה לי ואהבתי עד מאוד. המטפלת שלי היא ספר פסיכולוגיה מהלך , עם דפים לבנים ומשעממים שחוזרים על עצמם. תמיד היא כותבת לי אותו דבר בהודעות ולא מחדשת לי כלום. אודי, מאוד חסר לי לשמוע את הקול שלה.

15/06/2018 | 16:42 | מאת: חטוליתוש

היי מיקה הלכתי קצת לאיבוד מה קרה עם המטפלת הראשונה שלך זו שאהבת..... וכן...מטפלת חדשה ...מתחילים הכללל מחדש להכיר, להסתגל.... לא פשוט במיוחד כשהיתה לך כזו מטפלת מהממת וזו כנראה עומדת אולי רק....בצד של הצל של...... אם את אמורה להמשיך איתה טיפול אפילו רק פעם בשבועיים נראה לי שתצטרכי קצת לחרוק שיניים לא פשוט בכלל.... קחי אוויר ותנשמי עמוק עד ש..... בהמון אהבה חטולית

17/06/2018 | 06:54 | מאת: סוריקטה

מיקוש מיקוש, את רוצה לשמוע את הקול שלה, שכחת אותו, את פניה, את המראה שלה, אבל הקטנת את התדירות... לא, זה לא חוזר על עצמו בדיוק בדיוק אותו דבר. איך אמר הרקליטוס: "No man ever steps in the same river twice for it's not the same river and he's not the same man" אולי בעצם את רוצה פעמיים בשבוע או יותר? קרי, להגדיל תדירות ועשית בדיוק הפוך? סוריקטה

17/06/2018 | 08:28 | מאת: שירי1

היי יקרה, ספר פסיכולוגיה מהלך....מממ בהחלט תיאור מעניין. אכתוב את דבריי בזהירות... ישנם מטפלים שלתחושתי אכן ניצמדים יותר מידי לתאוריות "ולספר" והם פחות אותנטיים במהלך הטיפול, לדעתי זה מאפיין מטפלים בראשית דרכם. מטפלים מנוסים אשר בטוחים ביכולותייהם לרוב מרפים מעט מהספר. אני לא רוצה לעשות הכללות, כי זה באמת שתלוי באישיות המטפל (לפחות לדעתי). בכל מיקרה, אני מבינה היטב למה את מתכוונת. יצא לי לפגוש כאלו. אני חושבת שחשוב שתיבדקי בינך לבין עצמך האם יש כימיה בינך למטפלת, קרי, האם את חשה שהיא מבינה אותך? האם היא אמפטית? האם את מחבבת אותה? וכו' ? כי אם הבעיה אינה בעיה של חוסר בכימיה בינך לבין המטפלת ייתכן והבעייתיות נובעת מההתנגדות שלך לטיפול ואולי לכן החלטת להיפגש עימה פעם בשבועיים. למען האמת גם אני ככל הנראה יתחיל בטיפול אצל מטפל צעיר יחסית ואני מאוד מקווה שהוא יהיה יותר מחובר לאנושיות שבו ופחות לתאוריות הפסיכולוגיות.

הי מיקה, כרגיל - הדבר והיפוכו. וכמו שכתבה לך סוריקטה, הרי שאם את מקטינה את התדירות, הרישום הפנימי קטן אף הוא. זה שוב, כתמיד, שחזור שלך מול דמויות המטפלים. מה את משחזרת שם? אודי

18/06/2018 | 06:46 | מאת: סוריקטה

הי אודי 'רישום פנימי' אימצתי. תודה :-) סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית