דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/06/2018 | 11:24 | מאת: שירי1

היי, מקווה שנהנית בטיול :-) נחמד שחזרת... אז זהו... סיימתי את הטיפול הנוכחי. החלטתי סופית אחרי התלבטות ארוכה... אני שלמה עם ההחלטה הזו. זה לא היה נכון בעבורי. לאור טעויות העבר, מתקשה להחליט לאיזה מטפל חלופי ללכת. אני מתלבטת בין 2 פסיכולוגים. החלטתי הפעם לנסות משהו הפוך / שונה מהטיפול האחרון. המטפל הקודם היה הרבה יותר מבוגר ממני, כפול מגילי (בערך בגילו של אבי) והוא היה מטפל קוגנטיבי ולא דינמי הוא גר מאוד רחוק ממקום מגוריי (שעה נסיעה ) והוא היה מאוד מאוד עמוס, מה שהקשה עליי מאוד במציאת שעה מתאימה למפגש. הפעם אני מתלבטת בין שני מטפלים צעירים, שנייהם גרים יחסית קרוב למקום מגוריי. אחד מהם מטפל לפי הגישה הדינמית והשני עובד בגישה רוחנית - דינמית. מאוד מתקשה להכריע ולהחליט מי מתאים יותר. לשנייהם יתפנה מקום רק בעוד מספר שבועות. כך שבכל מיקרה ניתן לי פסק זמן. שוחחתי עם אחד מהם בטלפון והוא נשמע נחמד... אך אני מודעת לחסרונות של מטפל שהוא יחסית צעיר ואני גם מודעת לכך שאני לא אדם פשוט ושאני צריכה מישהו עם הרבה סבלנות.... תודה..... מקווה שתהנה בכנס וסליחה אם חפרתי. תודה גם לכן בנות יקרות (ובנים יקרים)

07/06/2018 | 23:48 | מאת: חטוליתוש

היי שיר מברכת אותך על סיום הטיפול הנוכחי מבינה שזו היתה ההחלטה שלך בטח לא היה קל.... החלטות כאלה שבאות אחרי מחשבה שהיא רק לטובתך מן הסתם שלא נחפזת להגיע אליה בין שני מטפלים....... גם החלטה לא קלה אבל..... אין אפשרות קודם להגיע לפני כן לשיחת הכרות.... להתרשם.... אם אפשרי בטח יקל עליך את הבחירה הנכונה אם לא מתאפשר תצטרכי כנראה לסמוך על ההרגשה שלך שתוביל אותך לבחור בין השניים כאלו.... מה מדבר אליך יותר..... איזו שיטת טיפול היית רוצה...... כמה שבועות...... אולי גם יכולים לשנות את דעתך והחופש מהטיפול אולי יגרום לך להחליט שאת בכלל עושה פסק זמן זה לא פסול פשוט קחי גם את זה בחשבון החלטה לא קלה בכלל חטולית

הי שירי, מאוד נהנייתי בטיול! לגבי הטיפול החדש - אין אלא לנסות, לתת צ'אנס וזמן ולדעת שהיחסים הטיפוליים מזמנים (גם) קשיים בתוך הקשר, ועם זה עובדים. מקווה שיהיה מוצלח, עם מי מהם שתבחרי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית