אני והמטפלת שלי לא בטוב.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/04/2018 | 10:12 | מאת: mika

הי אודי, אני והמטפלת שלי לא בטוב. אני לא רוצה לפרט מה היה , אבל בשורה תחתונה אחרי התכתבות בינינו , היא רשמה שהיא לא העריכה נכון כמה חשובה לי השעה הקבועה שלנו. אודי, אני חושבת שהיא לא מבינה אותי בכלל ושהיא לא יודעת שהטיפול חשוב לי. ועכשיו חודש וחצי היא לא תוכל לקבוע בשעה שלנו. ולא בא לי לבוא , אם היא ככה קובעת דברים אחרים על השעה שלי בלי לסכם איתי מראש על מפגשים חלופיים. למה שאני אשתדל בשבילה? למה שאני ארצה לשתף ולראות אותה בכלל? לא רוצה לראות אותה. אני עושה עכשיו הוקוס פוקוס והנה היא נעלמת.

15/04/2018 | 17:13 | מאת: סוריקטה

הי מיקה, שעה קבועה = מקום, בעיניי. ושוב בעיניי, לפחות בתחילת תהליך טיפולי (שנים ראשונות) ובתלות ברמת הסיבוך הרגשי, זה יכול להיות אישיו רציני. נראה שאיכשהו למדתן בדרך הכואבת. אבל אולי מכאן אפשר לתקן? לכעוס, ממש לכעוס, לדבר על זה, לא להעלים ולברוח - זו הצעתי. סוריקטה

16/04/2018 | 13:31 | מאת: mika

תודה סוריקטה אנחנו נפגשות מחר, וככה אני אתחיל את השיחה , אני אגיד לה שאין לי מקום אצלה. נראה לי שאני פשוט לא הסגנון שלה . לא חושבת שאכפת לה ממני באמת.

15/04/2018 | 20:17 | מאת: מיכ...

אוי מיקוש...בהחלט מאכזב. אבל הטיפול הוא בשבילך זה לא מעניש אותה שלא תקבעי אלא אותך...מבאס שלא הבינה...כל כך מבינה אותך!! חבל. תנסי למצוא שעה חלופית בשבילך!! מקווה שהיא הבינה איזו טעות עשתה...

16/04/2018 | 13:34 | מאת: mika

מיכל, אם אני לא מגיעה אז היא מפסידה כסף. לא? אני חושבת שהיא מבינה שטעתה. הייתה לנו התכתבות ממש ממש ארוכה. אבל אני צריכה טיפול וצריכה שלילדים שלי תהיה אמא טובה.

16/04/2018 | 06:13 | מאת: חטוליתוש

היי מיקה נכון ששעה קבועה עם המטפלת חשובה , ונכון היא היתה צריכה לדבר איתך צ לפני כן , אבל לא עדיף ללכת גם בשעה אחרת מאשר לא ללכת בכלל ? עכשיו היא כן מבינה ואת מתוקה לא מענישה אותה אם לא תלכי .......את מענישה את עצמך שווה לך להניש אץ עצמך ? על מה ולמה ? אני בטוחה שלהבא היא תחשוב שוב לפני...... חשבי על זה איתך חטוליתוש

16/04/2018 | 13:38 | מאת: mika

חטוליתוש , תכלס לא אכפת לי להתגמש בשעה . הקליניקה שלה נוחה לי במיקום ואני גמישה. אני רוצה להרגיש שאני חשובה לה ולא שהיא יכולה לשבץ אותי בשעות חלון שלה סתם כדרך להעביר לה זמן . לא יודעת, אנחנו באמת במשבר. אגב, למה לא חתוליטוש? זה מעניין....

17/04/2018 | 12:37 | מאת: חטוליתוש

את חושבת שאם היא משנה את השעה זה הופך אותך לפחות חשובה? אם כן פשוט תגידי לה את ישר בפנים,אל תאכלי את הלב.....גם לי קרו מצבים כאלה וקיבלתי את המצב דווקא בשמחה, הראה לי שאני כן חשובה, שהיא כן חושבת על טובתי כי היא לא ויתרה עלי ולא על שעת הטיפול שלי גם זו דרך לדעתי הצנועה ......לראות את הדברים...... אבל ,,,,,לגמרי ברור שאם לך לא מתאים שימי את הדברים על דיוקם......תבהירי לה שלך כן ......מאוד......מאוד חשוב העיקר לא לוותר על השעה היקרה של הטיפול זו היתה כל הכוונה שלי , מקווה שאת לא כועסת שהצלחתי להבהיר ...... איתך מתוקה חטוליתוש

16/04/2018 | 20:58 | מאת: שירי1

היי מיקה, מאוד מזדהה עם דברייך. גם לי המטפל עשה את אותו הדבר והתחושה היא מאוד לא נעימה. מאוד נפגעתי וכעסתי עליו. והיה לי מאוד קשה לחזור למפגשים עימו, אבל למרות הקושי והכעס עשיתי זאת והמשכתי להגיע והוא הבין שטעה ואפילו התנצל על השינוי בשעה הקבועה.

הי מיקה, ברור שאת כועסת. אבל דברים כאלה קורים, ולמרות שאינם נעימים - אפשר להכיל אותם. גם זה סוג של קוסמות. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית