בעיה לא מובנת _ חיוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/01/2018 | 19:24 | מאת: סיסו

שלום אני בן 29 מהנדס נשוי חתיך עשיר הכל חזק נפשית וגופנית. יש לי בעיה ישנם אנשים מסוימים כשאני מדבר עימם אני מתחיל לחייך וזה מלחיץ אותי ואותם כי הם הפכו להיות כאלה איתי...והקטע שזה רק עם כמה אנשים ספציפיים לאו דווקא מכרים קרובים. זה נמשך כבר שנים

שלום סיסו, איני מבין מה הבעיה בלחייך? אודי

20/01/2018 | 20:56 | מאת: סיסו

שמתי לב שאתה לא עונה יותר מפעם בשרשור. אשמח אם אצא מהמקום הזה עם תשובה או הכוונה או עצה. לשאלתך, הבעיה עם החיוך הוא התזמון. למשל אם בשר לי אותו אדם ספציפי שאני צוחק מולו כשהוא מדבר על דבר עצוב כמו תאונה שקרתה למשהו אז אני מחייך בפניו ואני לא מצליח למחוק את החיוך ואז הוא מתחיל להלחץ ולהמנע מלהסתכל מפניי בפעמים הבאות

שלום סיסו, אני עדיין לא בטוח שהבנתי, לא את תחילת הודעתך ולא את המשכה, אך אנסה: זו יכולה להיות מבוכה, חרדה חברתית או הפרעת תקשורת וישנן עוד אפשרויות. אין לי דרך לדעת מהתכתבות באינטרנט מה מוביל לזה (אתה מתאר התנהגות לא מותאמת לסיטואציה שמלחיצה אנשים), אך אם זה פוגע בתפקוד שלך או מפריע לך - גש לאיש מקצוע להתייעצות. אני משער שאם ישנה בעיה היא תבוא לידי ביטוי גם במפגש כזה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית