לא אומרת שלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2018 | 01:52 | מאת: יובל

שלום רב, שמי יובל בת 32 ואני תוהה לגבי התנהגות של זוג מסויים. לבן זוגי יש חבר-ציון ולו בת זוג- ענת. ענת היא בחורה נורא ילדותית ומאוד מפונקת יש כאלה שיגידו עליה שהיא סנובית. מאז ומתמיד החברה' לא אהבו אותה כי לא אומרת שלום כשנכנסת לחדר וכד', מדברת בצורה בוטה ולפעמים גם נורא מניפולטיבית במיוחד כלפי הבן זוג שלה ציון. ציון לעומת זאת שונה ממנה ויותר רכרוכי איתה ומוכן לסבול כל דבר שהיא עושה גם אם היא תקרא לו מפגר/טיפש מול כולם. לאחרונה יצא לנו להיפגש עם הזוג הזה אצלנו בבית (חנוכת בית) וכאשר פתחתי את הדלת שניהם עברו לידי כאילו כלום בלי להגיד שלום אך אמרו לכל שאר החברים שישבו בסלון. אמרתי שלום בכוח והמשכתי לסלון. במפגש אחר של חברים שוב הזוג הזה מגיע אומר שלום לאחרים אך גם הפעם חלה התעלמות ממני ושוב אני זו שאומרת שלום אחרי שקולטת שהם לא אומרים (כאשר היא כן אומרת שלום בעצמה לאנשים בודדים בחבורה לרוב אלה גברים). באירוע האחרון שקרה הגענו אני ובן זוגי למסעדה שבה ישבו כל החברים כולל הזוג הזה התיישבתי לידם עם בן זוגי אך הפעם לא אמרתי שלום כלל (רק נופפתי מהכיסא לאחרים שישבו מולי). ובהתאם לכך הם גם לא הסתובבו לכיוון שלי וכל הערב היא ישבה עם הגב שמופנה כמעט במלואו אליי והתנהגה בהתעלמות מוחלטת ממני גם כאשר העברתי לה מים שביקשה ממישהו אחר לא אמרה תודה. ציון מדי פעם כן אומר שלום, לרוב כשהוא מגיע בלעדיה אך משום מה כל פעם שהיא נמצאת יש אווירה מאוד מתוחה ולא נעימה. יש לציין שאנחנו לא מכירות כלל וההיכרות הראשונית שלי עם הזוג הזה החלה כאשר התחלתי לצאת עם בן זוגי (לפני כמה שנים). אין לי שמץ של מושג מה עובר על הבחורה הזו ולמה היא מתנהגת כך. פעם אומרת שלום נורא מאולץ או לרוב מתעלמת מקיומי לגמרי ובכך כנראה גורמת גם לבן זוגה להתעלם. האם להחזיר לה באותו המטבע וגם לו ולהתעלם מהם לגמרי? או שלהגיד שלום מאולץ בכוח? בן זוגי אומר שכרנאה היא מרגישה "מאויימת"ליידי ובגלל זה מנסה "לשבור" אותי, אך אינני רואה שום סיבה. אני רגילה להיות מצטיינת בהכל והיא בחורה לא מוצלחת ונורא מוחצנת וכל מה שהשיגה זה בזכות המשפחה העמידה שלצידה. אני די חיבבתי אותה בהתחלה וחשבתי שהיא פשוט מעופפת אך עם הזמן מרגישה שהיא עושה את זה דווקא. תודה מראש

שלום יובל, אני מציע לשוחח אתה. יתכן שהיא כועסת על משהו? אודי

17/01/2018 | 14:48 | מאת: מימה1

רשמת בסוף 'אני רגילה להיות מצטיינת בהכל והיא סתם לא מוצלחת' .... פייר זאת התבוננות די מתנשאית על מישהו ואולי היא מרגישה את זה ולכן נמנעת. לא שאני מצדיקה להיות חסר נימוס בסיסי בגלל פערים בהישגיות אבל יכולה להבין איך זה יכול לייצר הרגשת רתיעה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית