האם זה עושה אותי בן אדם יותר נחות ופחות שווה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2018 | 08:42 | מאת: מימה1

זה שאני בגיל 37 גרה אצל ההורים. לא עובדת ומקבלת קצבה מביטוח לאומי? זה עושה אותי בן אדם נחות ופחות שווה חברתית? אודי תגיד את האמת. כי זה הפחד הכי גדול שלי והבושה הגדולה שלי. אני נחותה בגלל זה??? כי רוב המוחלט של האנשים כן עובדים ובכלל לא מבינים את החוויה שלי מול מסגרות תעסוקתיות. אני שונאת אותן ממש. אבל ממש. ברמה שהחושים שלי מתנגדים לזה. האם זה עושה אותי בן אדם נחות וראוי לגינוי? האם אסבול כל חיי מסטיגמה והוקעה בגלל זה? אני מתביישת לומר את לאנשים. אני חיה בהסתרה, בשקר. אני לא מספרת. ואחרי שאם במקרה כן סיפרתי למישהו אני מרגישה שחפשתי יותר מדי ועכשיו אני פגיעה... אודי למה פסיכולוגים לא מגנים על אנשים כמוני מפני סטיגמה שיפוטיות והוקעה?? למה לא עוזרים לאנשים כמוני להרגיש טוב עם עצמם בתוך החברה ? רצחתם אותי על עוול. רצחו בי הכל. את הזכות להיות. לנשום. להתגאות בי על עצמם הקיום ולא בגלל 'הישגים'. לא רוצה את הבושה הזאת יותר בא לי לכתוב פוסט יציאה מהארון בפייסבוק. אני מימה אני בת 37 גרה אצל ההורים ולא עובדת כרגע. מקבלת קצבה מביטוח לאומי ואני מלכה!!!!! אני מלכת העולם ומגיע לי רק טוב ולא להרגיש שום בושה בגלל זה!! אודי למה אני נענשת? הפוליטיקאים המושחתים שעושים ככ הרבה עברות לא מזיז להם ואני נענשת מעול הבושה הזה רק כי אני שונאת מסגרות תעסוקתיות? מה עשיתח רע למישהו? למה זה ככ מביש להיות קצת שונה ממה שמקובל? אפילו הומואים לא מתביישים לצאת מהארון כבר ברמות שאני מתביישת לומר 'אני מימה. יש לי קבצה כי שונאת לעבוד!! אבל ממש. החושים שלי שונאים הם זה כמו שאתם שונאים שיאנסו אתכם' למה ככ קשה ? על מה אני נענשת? למה החברה היא כזאת שמי שהאישיות שלו בנויה קצת אחרת צריך למות מבושה, להעמיד פנים, לשחק אותה, לשקר... רק בשביל להתקבל חברתית על ידי הרוב הנורמטיבי כביכול????? על מה אני נענשת אודי??? מה עשיתי רע??? למה אני לא יכולה להיות אני בלי שישפטו אותי?????? תמיד הפחד הזה שישפטו אותי... ותמיד שופטים!!! אומרים ללכת לעבוד ומנסים לשכנע אותי. אודי למה??? למה אי אפשר להניח לאדם כמוני להיות ולחיות את חייו בלי שישפטו אותי חברתית? אני רוצה חברים ואי אפשר. אנשים ישר שואלים 'אז מה אתה עושה' ואין לי תשובה. אני קיימת. זה מה שאני עושה. אפשר להפסיק להגדיר אנשים דרך עשיה????? אני מרגישה בעונש חברתי בלתי נגמר כי אנשים שלא עושים הם נחותים. הם מקולקלים. הם .. אי אפשר להבין אותם. אני חיה בעולם שלא מבין אותי ואת הצרכים שלי. פתאום זה מזכיר לי למה נהגתי לקחת סכין ולחתוך.. איך אתה היית מרגיש אם היית חי בתוך עולם חברתי שלא מבין אותך ואת הצרכים שלך בשום צורה ורק מנסה לכפות עליך תפיסות עולם אחרות שתהיה כמוהם?

14/01/2018 | 21:17 | מאת: סוריקטה

הי מימה, ערב, הראש שלי כמעט לא עובד, אנסה בכל זאת - עבודה זה חתיכת עניין. כפי שהבנתי - אצל לא מעט מטופלים בתחום הנפש. זה כנראה אומר תלות. זה כנראה אומר ויתור על פנטזיית פיצוי אינסופי על העבר מהגורמים הפוגעים. זה כנראה גם איכשהו אומר משהו על הגדרה עצמית, או הרגשת שלם עם עצמך. וחשבתי בכלל לשאול - מימה, איך את חושבת שאנחנו כאן בפורום יכולים לעזור לך? סוריקטה

15/01/2018 | 04:34 | מאת: אביב 22

מימה ..... קוראת אותך וכואב באמת ממליצה על קורס שנקרא סינגור עצמי במכללת אונו . שייך לבריאות הנפש תצטרכי אבל להיות מוכרת במשרד הבריאות. לדעתי לנסות. זה לא יפתור את הבעיה אבל זה ילמד אותך לחיות איתה . אתך באמת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית