אודי - המשך דיון - כעס / הרחבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/09/2017 | 10:49 | מאת: סוריקטה

הי אודי, תגובת הבטן המיידית שלי לתשובתך "אז איך את מבינה את זה?" הייתה - וואלה אני לא יודעת... או קיי, תצחקו עליי, הלכתי לחפש בגוגל, וויקיפדיה. הכי טריוויאלי... ונחתתי על המשפט להלן: "הכעס הוא המעורר העיקרי לאסרטיביות, שהיא חיונית לפרט להשגת צרכיו הבסיסיים (מזון, פרנסה,.עזרה ועוד)." לא הייתי אסרטיבית, ואולי כן במידה מסוימת, כן התעוררו הרהורים של מה-מגיע-לי- כדי-להמשיך-להתקיים, שזו גם התקדמות. מה שעשיתי בפועל היה לקיחת מרחק פיזי זמני מהאזורים ה'מרעילים'. קטע השרדותי. אוסיף שפניתי למטפל וגם הוא שתק ושתק עוד עד ש - חיפשתי ומצאתי סוג של תשובה בעצמי שהיא אני ושלי. אפשרות עדיפה מלצטט מילים שהן של מישהו אחר ולפעול על פי הנחיות ריקות או מנותקות. אחרי שמצאתי בי את המילים שלי, הוא רשם לי - מצוין. איכשהו מתאים? סוריקטה

הי סוריקטה, המלים שלך תמיד יתאימו. אוסיף גם משלי: בעוד הדיכאון מרפה ומפוגג את חוויית העצמי הרי שכעס ממקד ומגביר אותה. אם תחברי את זה להגדרה מוויקיפדיה ולמלים שלך - יש לך כיוון... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית