שינוי משמעותי.................................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/09/2017 | 14:29 | מאת: מיככ

שמחה שחוזרת לשגרה, גם לשגרה פה. רוצה לשנות, לעשות שינוי זה קשה תמיד...מה דרוש לשם כך? אומץ? מוטיבציה? הרי שהם ישנם... לא בטוחה שאצליח..אולי ננסה הצלחות קטנות כל פעם עד למטרה סופית..מהי הצלחה עבורי? חושבת . החלטתי לעשות שינויים, מתחילה במשהו חדש בעבודה, לעלות את רמת החשיבה והיצירתיות שלי ושל הילדים, לאתגר אותי ואותם, זה לא יהיה פשוט. שיהיה בהצלחה. רוצה לשנות ובגן זה אפשרי (הבעיה היא בתי הספר שלא מאפשרים למורים בתוכנית הלימודים לשנות את הלמידה, למזלי לנו כן מאפשרים) אני יוצרת אולי משמעות לחיי, או שרוצה להיות יותר משמעותית וליצור למידה משמעותית....פשוט לחיות, לבנות את דור העתיד, לקדם. כמו שמיכל צפיר אומרת "ליצור את החיים שאני רוצה"...הלוואי שאצליח להנחיל זאת לכל הסובבים אותי ולא רק עבורי... מה התכונות הדרושות לי לשם כך? אם אצור משמעות גדולה יותר לחיי ארצה לחיות יותר? מה דעתך אודי?

04/09/2017 | 11:11 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, חשבתי על כך שהשינויים בעולם שלי הם בסך הכל סוג של קנה מידה קטן. ובכל זאת, כנראה בעלי משמעות. נראה לי מתאים שתהיינה נקודות ציון בדרך. בנות השגה בפרק זמן נתון, תוך לקיחת האפשרויות לכשלונות, וגם זה בסדר. מאחת מתפתחים, אולי, לאחרת וכך הלאה. שימוש בביטוי 'מטרה סופית', בעיניי קצת מפחיד, כי אם זה סופי, מה יהיה אחר-כך... המשכיות, שלך, סוריקטה

הי מיכל, משמעות ויצירת משמעות היא דבר חשוב מאוד שבהחלט נותן טעם... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית