שאלות אישיות למטפל במהלך הטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/07/2017 | 16:53 | מאת: NOT_FOUND

שלום היחסים בטיפול הן בעיקרם לא סימטריים. המטופל חושף הכל בעוד שהמטפל לא חושף. האם במהלך השיח מותר / מקובל לשאול שאלות אישיות את המטפל. למשל מצב משפחתי וכו'?

24/07/2017 | 07:39 | מאת: סוריקטה

הי, אפשר לשאול, אם יכולים ומעזים. לא בטוח שייתקבל מענה (תלוי גם מה גישת המטפל). אפשר יהיה גם לדבר על הרגשות שיעלו בך לאור מענה מכל סוג... היום אני יודעת את הפרטים הללו שציינת על המטפל שלי, אבל רק אחרי הרבה שנות טיפול. ייתכן מאד שמבחינה מקצועית לא נכון היה עבורי לדעת קודם. לפי הידוע לי - יש מחשבה מקצועית בגישות השונות מאחורי הנושא הזה. סוריקטה

שלום, כמו שכתבה סוריקטה - מותר הכל. המוקד הוא על המטופל ולכן רוב המטפלים לא יענו על שאלות אישיות אלא יבינו זאת כהתחמקות מהכניסה לתפקיד ה"מטופל". אם אתה 'חייב' - תשאל. מקסימום, לא יענו לך... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית