הפרעת קשב אצל מבוגרים (ADD)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/05/2001 | 07:56 | מאת: מרום

שלום רב ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי הפרעת קשב. הומלץ לי להדוק אפשרות שאני סובל מהפרשה זו ואני מעוניין לדעת: מה ההבדל בין ADD ן-ADHD ? על מנת לעבור אבחון עליי לפנות לפסיכולוג המתמחה בהפרעת קשב אצל מבוגרים, לפסיכיאטר או לנוירולוג? (במקרה שלי הומלץ לי לבחון אפשרות של הפרעת קשב כיוון שבאבחונים הדידקטיים שעברתי התייחסו לסימפטומים ולא איתרו סיבה/מקור. היות והקשיים שבאים לידי ביטוי התחום הלמידה בולטים אצלי גם בשאר תחומי החיים-כגון עמידה בלוח זמנים ארגון הגשמת מטרות שאני מעוניין להגשים וכו'- יש סבירות מסויימת לקיומה של הפרעת קשב) אשמח מאד לקבל המלצות על מוסדות אירגונים ובעיקר מומחים העוסקים באבחחון וטיפול מיקצועי ויעיל במבוגרים. בתודה מראש בני

26/05/2001 | 08:16 | מאת: אלמונית

שלום מרום. ההבדל הוא בh המסמל היפראקטיביות. לדעתי כדאי לערוך מבחן ממוחשב לבדיקת התופעה באחד מבתי החולים במחלקה לנירולוגיה, ולבדוק שם את תוצאות המבחן עם תרופה ובלעדיה. פסיכולוג או מרפא בעיסוק יכול לעזור לך בטיפים לארגון. בהצלחה

27/05/2001 | 07:52 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, מכון "רום" בר"ג, מתמחה בעניינך. יש להם גם שלוחה בחיפה. דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית