ביטול פגישה שבועית אצל פסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/07/2017 | 20:55 | מאת: NOT_FOUND

הבן שלי התחיל טיפול (מפגשים) עם פסיכולוג. בן 18, מגיב באגרסיביות. בחור קשה ועקשן. לקראת הפגישה החמישית הוא היה במצב רוח קרבי וסירב להגיע לפסיכולוג. הודעתי לפסיכולוג שהילד לא מוכן לשיחה, בגלל שהוא נכשל בטסט באותו יום ולא מוכן לדבר עם אף אחד. זה קרה כ5 שעות לפני המפגש. הסברתי שאין סיכוי לתועלת כלשהי מהפגישה. ביקשתי לדחות ליום אחר. הופתעתי מהתגובה של הפסיכולוג שאמר לי שזה לא מעניין אותו אם נגיע או לא, אנחנו חייבים לשלם לו מחיר מלא גם אם לא נקיים את הפגישה. מצב הילד אינו חשוב. האם הפסיכולוג נוהג כאן בהגינות? הכסף היה מעל לכול. לפי הידוע לי, דחיה אינה זהה לביטול. הפסיכולוג אינו מבדיל ודורש תשלום מלא. האם עלינו לשלם לו כרצונו או שזכותנו לדרוש פגישה במועד אחר? מעבא לזה, האימון שלנו באיש הזה התערער.

שלום לך, זה לגיטימי לבקש תשלום על פגישה אליה לא מגיעים. זה קשור למסגרת, והמטופל - גם אם מחליט שלא מגיע - צריך לקיים אותה. זה לא קשור בהכרח לכסף עצמו, אלא לגבולות הטיפול. דווקא מתיאור בנך כנער אגרסיבי ועקשן - יש חשיבות רבה לגבולות הטיפול ולשמירה עליהם. לא הייתי ממהר לפסול את הפסיכולוג... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית