קינסיולוגיה? היפנוזה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/05/2001 | 01:13 | מאת: רות

שלום רב, הייתי מעוניינת לדעת מה ההבדל בין פסיכולוג לבין פסיכולוג קליני לבין פסיכיאטר? אצל בתי הקטנה קיימת בעייה פיזית שמקורה כפי הנראה בסטרס או אולי בחוויה שנתפשה אצלה כחרדת נטישה.אני מעוניינת לפנות לגורם מקצועי מתאים.האם פסיכולוג ילדים יכול לפתור את הבעייה או שיש צורך בפנייה אל התת מודע באמצעות היפנוזה או קינסיולוגיה? אנא תשובתכם בהקדם תודה.

25/05/2001 | 01:44 | מאת: ד"ר דרור גרין

רות יקרה, השאלה שלך הופיעה מספר פעמים בפורום שלנו, ואת יכולה לקרוא על כך כאן: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=6&i=29499&t=29442 לפי הפרטים שצירפת נראה שפסיכולוג ילדים הוא הכתובת הנכונה, ואפשר להתייעץ לפני-כן גם עם רופא ילדים, שיבדוק את המאפיינים הגופניים של הבעייה. בברכה, דרור גרין

25/05/2001 | 21:18 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רות שלום קינסיולוגיה אינה שיטה פסיכולוגית. אני מציע, כפי שאמר דרור, שתפני לפסיכולוג קליני המתמחה בילדים. טיפול בהיפנוזה מתאים לבעיות מסויימות ויכול להשתלב בטיפול הפסיכולוגי במקרה הצורך. את ההחלטה יש לקבל לאחר מפגש ואבחון מתאים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית