בן זוג חולה נקיון ותוקף מילולית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/04/2017 | 17:28 | מאת: אמירית

שלום רב, אחותי נשואה מזה מספר שנים. יש לה 2 ילדים. בעלה חולה נקיון בצורה מפחידה. הוא מנקה כל יום את הבית. חייבים להוריד נעליים בכניסנ. מחפש כל הזמן פירורים על הרצפה. כל לכלוך קטן הוא מתעצבן וצועק. הוא מחנך את הילדים איך לנקות ולסדר ( זה ממש מלחיץ לראות איך ילדים קטנים יכולים לנקות ולסדר ככה) פשוט מפחיד להיות אצלם בבית. אם משהו לא מסודר הוא נכנס למין טרנס שהוא חייב לנקות. רודה בבני המשפחה כאשר משהו לא מסודר. אם הוא חוזר הביתה והוא לא מסודר הוא צועק. פשוט מהצד כשאני רואה ממש זה אווירת טרור. בנוסף הוא צועק על הילדים בצורה משפילה ומקטינה, מהצד זה ממש מפחיד לשמוע את זה. יש עוד בני משפחה ששותפים לרגשות שלי . מבחינת אחותי כלכלית ולטובת הילדים היא לא רוצה לפרק את המשפחה. אותי זה ממש מתסכל ואני חוששת שהתנהגות כזו עלולה להיות סממן למשהו יותר גרוע מאלימות מילולית. מה ביכולתי לעשות?? אחותי אומרת שהיא מעירה לו אבל הוא בטוח שהוא צודק ומתנהג נכון ואין בכלל מה לדבר על ללכת לטיפול..אשמח לעזרנ

שלום אמירית, מהתאור שלך נשמע שייתכן ומדובר בהפרעה כפייטית-טורדנית. זה דורש טיפול, אבל קודם כל מודעות לכך שמדובר בהפרעה. אולי כדאי לחפש חומר על ההפרעה ולתת לו (ולהם) לקרוא. אולי יפול האסימון... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית