ניסיתי כמה פעמים ולא קלט..וקצת מעצבן אבל שוב מנסה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/04/2017 | 21:27 | מאת: מיכ...

קודם כל סוריקטה יקרה, עצוב לי שאת לבד...חבל שאין לך כחות..הלוואי והייתי יכולה לתת לך משלי..זה ממש הזכיר לי את התקופה של ההנקה שלי שלא נשארו בי כוחות..סחטתי את עצמי....אז מתנה בשבילי זה לא שוחד. פעם רציתי שיאהבו שיעריכו חשבתי שזו דרך... רק שתדעי היום ממש לא כך! מי שנותן לאחרים מרגיש שהוא גם מקבל וזו לא קלישאה..ובכלל מי שנותן מתנה גם מקבל מתנה ונוצרים קשרים עם אנשים..ככה העולם עובד לא??? אודי, מה המשמעות של מתנה? בעולם הפשוט? מה הנורמלי? כי מרגישה כבר לא נורמלית :( לא משנה...העיקר שיהיה חג שמח ותודה על הכל!! לא ניתן לתת לך מתנה אז אאחל: חג שמח מלא בהגשמה עצמית והגשמת חלומות. תודה מכל הלב על עזרה ברוכה והתמדה. מיכל. נ.ב. נסה לענות על משמעותה של מתנה. טוב?

הי מיכל, אין משמעות אחת. כשאני מקבל מתנה אני מנסה לברר עם הנותן את משמעותה עבורו.... חג שמח גם לך מיכל! אודי

10/04/2017 | 11:38 | מאת: סוריקטה

הי מיכל (תגובתי תראה אור בעוד כשבוע ואולי יותר, ובכל אופן) - יש עייפות מצטברת, בכל זאת, חצי שנה של עבודה קשה ורצופה. ככל שאני מצליחה לראות בי - אני אדם נותן. מזמני, פועלי, הקשבה ותשומת לב. תדיר. והייתי רוצה להאמין שיש לזה ערך, לעתים יותר ממי שכל השנה לא שם עליך במיוחד, וייתן מתנה קונקרטית ואפילו ללא ברכה רשומה בכתב יד. אני כן נותנת מתנות. ועוד איך. בעיתוי שמרגיש מתאים לי. רוכבת על איזה גל. ולאו דווקא 'כי צריך'. בוודאי שזה נותן לי. וגם לקבל זה לתת, כבר הזכרתי זאת לא פעם כאן. אז אני מסכימה. זהו לבינתיים. אז, אחרי החג, שלך, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית