למיכל.....................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/04/2017 | 13:41 | מאת: mika

וואו מיכל, באמת כתבת לי משהו מעניין לגבי המתנה למטפלת. האמת שלא חשבתי על זה כמוך, שאם אתן לה מתנה היא תאהב אותי יותר. אלא שאם אתן לה מתנה , אולי כך היא תדע שאני זאת שמחבבת אותה, ואז הקשר שלנו ייהרס. בכל מקרה, החלטתי כן לתת לה, אבל לצרף מכתב (כי קשה לי להעלות בע"פ) ולכתוב בכמה מילים על ההתלבטות. ולכתוב גם שאני מקווה שהקשר שלנו יישאר בדיוק כמו שהיה לפני. היא מתייחסת בפגישות לדברים שאני כותבת לה, אז אני מאמינה שהיא תעלה את הנושא בפגישה לאחר מכן. אני רק מקווה שזה לא מוקדם מדי כי אני לא אצלה כ"כ הרבה זמן. וכמובן מקווה שהיא בכלל תסכים לקבל את המתנה (הצנועה), אחרת ממש פדיחות . אוף, מקווה שיהיה בסדר.

05/04/2017 | 15:55 | מאת: סוריקטה

וואו, בפגישה הטיפולית אחרונה שהייתה, פתאום קלטתי שניפגש רק אחרי ה'חג'. וחשבתי לי בקול מולו (המטפל) - וואלה לא הבאתי מתנה. ואחר כך הוספתי - אבל נתתי מילים. בעבר, הייתי נותנת מתנות לאנשים מתוך תחושת אשמה. בהשוואה למה שהיה - היום כבר כמעט לא נותנת מתנות (אלא בעיקר לילדים). אין לי כוח לזה יותר... מילים של בינתיים, סוריקטה

06/04/2017 | 08:26 | מאת: mika

סוריקטה, אבל כשנגמרות המילים או כשקשה לבטא אותן- אז מתאים להביא מתנה, לא?

06/04/2017 | 17:49 | מאת: סוריקטה

הי מיקה, ואז, אז, אולי, המתנה הופכת להיות סוג של חידה? טומנת בתוכה משאלה להבנה ללא מילים? מתנות בטיפול, לדעתי, עשויות להיות נושא נפיץ בשלבים מסוימים שלו. אבל אולי המעשה יוביל לרגשות שונים בעוצמות שונות שיצופו, והם יוכלו לצאת לאור בשלבים מאוחרים יותר. אולי. הזמנים אומרים את דברם, כנראה. סוריקטה

06/04/2017 | 12:26 | מאת: מיכ...

מעניין, באמת עדיף שלא לתת אם זו תחושת אשמה...מתנה זו מחשבה על אחר, אולי אין לך כח לאחרים (לא לילדים) וזה מה שמותיר גם לבד... אם אתה משקיע בקשר אז ישקיעו בך בחזרה כי אתה שווה השקעה...לא יודעת מעניין שזו מחשבתי. בקשר לטיפול השקעתי המון בקשר כי רציתי שתאהב אותי, חשבתי מצד אחד שלא ניתן לאהוב ומצד שני כל כך רציתי...אבל ההשקעה בקשר איתה הניבה המון פירות אז אני שמחה שהשקעתי בקשר, במחשבות שלי עליה, כמו למשל לא ליצור קשר עד שנפגש, משהו שקשה לי אבל כדאי כי גם אני עכשיו מתמודדת לבד וזו מטרה טובה וגם אני מתחשבת בה! היא בחו"ל עכשיו...תמיד כשהיא בחופשה אני מתמודדת לבד...טוב כבר נסחפתי בכתיבה :) חג שמח

06/04/2017 | 22:17 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, ... מתנה זה גם אומר (בעיניי) שיש לך. ולי, כך מרגישה לעתים, לא נותר הרבה, כי כבר כל כך הרבה השקעתי. והשקעתי ועדיין מרגישה ש או הדברים שלי יורדים לטמיון (למשל, גם המילים כאן בפורום) או שבכל מקרה איני ראויה. לא רוצה לתת מתנה למישהו כדי לשחד אותו להיות טוב אליי. אני גם אדם שלא בדיוק חושבים לתת לו מתנות. לא בחגים ולא בימי הולדת שלי, ולא כשחוזרים מטיול בחו"ל. ואם כן, זה בדרך כלל לא בא עם ברכה. הייתי מרעיפה מתנות בעבר. מהאין שלי. אז עכשיו קצת נגמר לי. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית