אודי,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/04/2017 | 19:31 | מאת: .במבי פצוע..

אודי הי, אתה יודע ? לפני מס' שנים קראתי את הספר "הקצה הפרימיטיבי של החוויה" שכתב אוגדן וחשבתי /הרגשתי שהוא ממש ממש מדבר אותי במקום שאין לי מילים.. הוא תיאר במדויק !! את החוויות שאני חווה.. בסוף השבוע אני פותחת את המוסף ורואה שיש איתו ראיון ! לא האמנתי .. הייתי בטוחה שהוא מת מזמן.. שהוא תיאורטיקן מלפני המון שנים.. כמובן שקראתי מילה במילה ואפילו סימנתי לעצמי "קטעים נבחרים" שבהם הוא מספר את עצמו בין השורות.. היום כשנפגשתי עם אימא צביה אוגדן היה "על הספה" ניתחתי את בחירתו הראשונית כפסיכואנליטיקאי דרך הזיכרון שבחר לשתף..הזיכרון שכשהיה בן שלוש אימא שלו הייתה בפסיכואנליזה וכשהיה בן שבע (אוגדן) האנליטיקאי של אימו מת.. היו קטעים לא מעטים שסימנתי והבאתי היום לפגישה... אודי, אתה קראת את הראיון עם אוגדן ? שמעת עליו ? אתה יודע שהוא העריץ את וויניקוט ? אני חושבת שבגלל זה הוא משמעותי עבורי.. בגלל החיבור לאימא צביה שהיא וויניקוטיאנית.. שאלתי אותה היום אם הוא יבוא לביקור בארץ אם היא תלך לשמוע אותו.. אפילו אימא צביה שהיא בד"כ פני פוקר ולא עונה מילה..אפילו היא אמרה כן והעיניים שלה זרחו... אודי.. גם עבורך אוגדן משמעותי ? גם אתה תלך לשמוע אותו אם הוא יגיע לארץ ? למה חשוב לי לדעת גם לגביך וגם לגבי אימא צביה אם אוגדן משמעותי עבורכם ? גם אני ארצה להגיע לשמוע אותו... שלך-במבי.

03/04/2017 | 19:28 | מאת: סוריקטה

הי במבי, השערה - אולי את מחפשת משהו משותף לך ולאמא צביה מחוץ לחדר הטיפולי. עבורי (והטיפול שלי) התשובה הזו תופסת. ובאותו הקשר - הייתי חפצה לשאול אותך אודי, למשל, האם אתה מזהה לפי כתיבתי את טביעת האצבע של המטפל שלי ויכול לזהות מיהו? שלכם, סוריקטה

הי במבי, אוגדן הוא אחד מהתאורטיקנים החשובים שפועלים היום והראיון אתו הוא לכבוד הספר החדש שהוציא. אני מאוד אוהב אותו ואפילו מצטט אותו לא מעט בספריי... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית