אז בואו נדבר על כסף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/11/2016 | 17:23 | מאת: נטע.

היי בנות ואודי, בזמן האחרון אני חושבת על הטיפול כהוצאה כספית לגמרי מיותרת. בעבר לא הרגשתי כך. התייחסתי אל הטיפול כאל תרופה יקרה שאני מוכרחה. אבל משהו השתנה לאחרונה. אני מוציאה לא מעט כסף מדי חודש, ואני לא בטוחה מה אני מקבלת חזרה. לרוב, אני יוצאת מהמפגשים עצבנית, מעורערת, עצובה ומתוסכלת... אני חושבת על כל אותם הדברים שהייתי יכולה לעשות בכסף... אחד מהם זו תכנית חסכון לבן שלי.... עוד שבועיים החברות הטובות שלי טסות לניו יורק לעשרה ימים, ואני לא יכולה להצטרף נטו בגלל הכסף הרב שהולך לטיפול. זה קצת מכעיס אותי. אני חושבת שעשרה ימים בניו יורק עם חברות טובות היו טובים לבריאות הנפשית שלי לא פחות מהטיפול, שאני תופסת אותו לאחרונה כמשהו מאוד חלקי ומוגבל. גם מרגישה לפעמים כי אני בטיפול רק בגלל שחוששת לא להיות בטיפול. כי כמה שאני אנסה להכחיש את זה, אני תלויה במטפל שלי מאוד. ואת הקשר הזה אני קונה בכסף. המטפל מעמיד בפני המון כללים והגבלות לאחרונה. התסכול שלי עולה בהתאמה. אולי זה קשור... לא יודעת.... אודי, אשמח לשמוע מה אתה חושב. חשוב לי רק לציין שאני לא חושבת שהכסף הזה לא מגיע לפסיכולוג שלי. זה מגיע לו בהחלט ואני משלמת לו בהערכה ואהבה. נטע.

הי נטע, זה אף פעם לא רק הכסף. הדבר החשוב הוא לנסות ולהבין מה זה ולמה עכשיו. רמזת על כך בהודעתך, וזה שווה בדיקה בטיפול. אודי

23/11/2016 | 22:53 | מאת: מיכ

את ההרגשה, ותמיד התשובה של הפסיכולוגים היא למה דווקא עכשיו ולבדוק וכו'... באמת ההוצאות גדולות אבל כמו בכל דבר בחיים יש סדרי עדיפויות בענייני כספים, תשאלי את עצמך האם עדיף לטוס לחו"ל או להעזר בטיפול?, באיזה מחיר לטוס לחו"ל? האם את מסוגלת להיות ללא טיפול? מה היה קורה בלעדיו, לאן הגעת בזכות הטיפול? וכו'..אני בעד תמיד לחשוב ולהתלבט, גם אם זה זמן של רצון לברוח או הרגשת ריחוק בטיפול, בלי קשר, סליחה אודי, עם כל הכבוד, אני חושבת שנכון שזה לא רק כסף אבל זה גם לא רק רצון לברוח מקשר או מהטיפול, זאת הוצאה גדולה, מה לעשות? אני בעד לחשוב על סדרי עדיפויות בחיים, אחד מעדיף אוטו גדול, אחד בית, אחד טיסות לחו"ל ואחר צריך טיפול כי בלעדיו לא היו לו חיים בכלל לתפקד כדי שיוכל להנות מהדברים הקטנים ביום יום....זאת דעתי, וזה לא רק לבדוק למה דווקא עכשיו זה הרבה מעבר, אני יכולה להעיד על עצמי שתמיד אני חושבת על הכסף ולא רק בתקופה מסויימת, תמיד אני חושבת על ההוצאה הזו ואם היא טובה לי....זאת מחשבתי...וסדר העדיפות שלי היא שזה מה יש! כי חשוב לי לטפל בעצמי יותר מלקנות עוד משהו או לטוס לטייל...וחוץ מזה תמיד אפשר לבקש הנחה או כשיש בעיה בתשלום לפתוח זאת מולו. בהצלחה

24/11/2016 | 08:23 | מאת: סוריקטה

גם אני מתחברת למשפט הזה מאד. הי נטע, רק לומר בשלב זה שאני מזדהה המון עם תחושותייך שאת מביאה לכאן לאחרונה. שלך, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית