דמעות התרגשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/05/2001 | 21:19 | מאת: ציפי

שלום יש לי בעיה אני בוכה כל פעם כשאני מתרגשת, ממש לא נעים כשהדמעות זולגות ללא רשות מה לעשות? האם לקיחת כדור הרגעה לפני אירועים או התרגשות צפויה תעזור? תודה על כל תשובה

22/05/2001 | 22:16 | מאת: אביב

היי, אני לא מקצועית, אבל לא יכולתי להתעלם. למה את מרגישה לא נעים ? למה לקחת כדור הרגעה ? דמעות התרגשות זה הדבר הכי יפה בעולם והכי מרגש בעולם. נראה לי שאת רק צריכה לשנות את ההתיחסות שלך אליהן, במקום לחשוב שזה לא נעים, תקבלי אותן כמשהו שמבטא את השמחה והאושר שבך, ואז לא צריך להסתיר אותן או להחביא אותן, אפשר לחשוף אותן, ואפשר שגם אחרים יראו אותם, ויתרגשו ביחד איתך, ויבכו ביחד איתך. אביב.

23/05/2001 | 19:08 | מאת: ציפי

לאביב ולד"ר גרין שלום רב! קראתי בהתרגשות את תשובותיכם. אני מודה לכם על התיחסות. אתם אומרים שאין צורך להתבייש וזה כבר מקל עלי חשבתי שאני מוזרה כשאני דומעת במצבים מרגשים ואתם נותנים לי עידוד רב! אלפי תודות!!!

23/05/2001 | 09:19 | מאת: ד"ר דרור גרין

ציפי יקרה, הדמעות שלך הן הדרך בה את משתפת אחרים ברגשותיך, וזוהי הבעה נדירה של כנות. לעתים, זה לא קל ואפילו מביך, בעולם שבו אין לכנות מקום של כבוד, והעמדת הפנים היא כלי ראשון להישרדות. יתכן גם שההתרגשות מעלה בך רגשות אחרים, שאינך מודעת להם, המחפשים מוצא ברגע של חולשה. השימוש בתרופות איננו נוסחת קסם, וגם אם הסימפטום (הדמעות) ייעלם, הסיבות להופעתו ימשיכו להטריד אותך. אני מציע שתיפגשי עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט, שיסייע לך להתמודד עם רגשותיך, ועם ההשלכות ההתנהגותיות שלהן. קיימות גישות טיפוליות קצרות מועד שיוכלו לעזור לך להתגבר על התופעה הגופנית, וגישות ארוכות יותר שיאפשרו לך היכרות עמוקה יותר עם עצמך ועם מקור הקושי. איש מקצוע יוכל להפנות אותך אל הדרך המתאימה לך. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית