בגידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/05/2001 | 15:43 | מאת: אייל

שלום אני נשוי זה למעלה מ30 שנה במערכת נשואיים שלדעתי ולדעת אישתי היתה מצויינת. לאחרונה התברר לי שאישתי ניהלה במהלך שנות הנשואים מספר פרשיות אהבים עם גברים שונים. חלק מהפרשיות היו קצרות וחלק ארוכות יותר. לא היה לי כל שמץ של מושג מהן והתנהגותה של אישתי לא נתן לי גם סיבה לחשוד. גם ניהול הבית וגידול הילדים לא קופח. אישתי טוענת שלמרות כל מה שהיה, היא אהבה ואוהבת אותי. עלי עוברת תקופה קשה, איבדתי אמון ולא יודע מה לעשות. כיצד מטפלים במצב?

22/05/2001 | 15:57 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אכן, אין אפשרות להרגיש במצבי בגידה, כמו בבגידה: רע, ורע מאד. יחד עם זאת, מילותיך שלך על אשתך מאד מחמיאות. קח לכן את הפרשיות הללו, ולך אל חיי שניכם: מה היה שם שהרחיק אותה ממך, ולו לזמן מה. עניינים כאלו ראויים להיות מעובדים ע"י שני בני הזוג. מסתבר כי יש רבים שאכן עושים זאת, ואפילו מעדיפים את מעורבותו של יועץ/ת חיצוני, כדי להיות יותר לומדים על העתיד, מאשר היו יכולים לבצע אילו היו רק עוסקים בעבר. אז דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

22/05/2001 | 16:20 | מאת: אייל

לד"ר יוסי אברהם שלום אני מודה לך על תשובתך ואכן אישתי קבעה פגישה עם מטפלת בזוגיות שבה גם אני אשתתף. רק הערה קטנה, כתבת "מה היה שם שהרחיק אותה ממך" לדעתי היא לא התרחקה כלל. בכל אותו הזמן מערכת היחסים ביננו היתה מצויינת כולל יחסי מין. אישתי טוענת ב"גדול" שהיא זקוקה ליותר רגש וחום שאני באופן טבעי יכולתי לתת. האם זה מראה על בעיה או תרוץ? האם לא היה כאן מצידה הרצון לחוות יותר ממה שהקוד המוסרי מתיר?

22/05/2001 | 16:42 | מאת: אייל

בבקשה קרא את תשובתי בהודעה הבאה. תודה

22/05/2001 | 22:07 | מאת: יואב

איזו שאננות, אם אני הייתי מגלה שבגדו בי, הרבה שנים, הייתי מפוצץ את הנישואין האלה, איך אפשר לחיות עם אישה שבגדה בי? בגידה היא בגידה, היא בגידה. כמו בגידה במולדת, ככה בגידה בבן הזוג.

23/05/2001 | 06:26 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

יואב שלום, אכן - בגידה היא טעונה מאד, ומפנה לפיצוצים מסוגים שונים. אבל: בבגידה יש תופעה שהבוגד יוצא "החוצה", מהמערכת בה נמצא. בד"כ היוצא החוצא נחשב לבעייתי (זוכר את עניין הנמושות שירדו מהארץ?). נסה לחשוב על המערכת: אולי היא גרועה כל כך עד שדחפה את אחד ממשתתפיה החוצה? אולי היציאה הזו מדליקה אצל כולם אור אדום, וככה עושה טוב, כי מכריחה להתבונן באור חדש על היחסים שבתוך המערכת? בקיצור: לפני שמחליטים לפוצץ... אולי כדאי להסתייע במעשה של הבגידה, או בעושה הבגידה? ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית