בת שמסרבת ללכת לבי"ס ולפעילויות חברתיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/05/2001 | 12:23 | מאת: אייל

שלום! לאחותי יש 4 ילדים. בת 19, בת 13, בן 5.5, ובן שנה וחצי. הבעיה היא עם בת ה-13. האמא כרגע מובטלת ומטפלת בילד בקטן. הבעיה היא בבת ה-13. היא נעדרת הרבה מב"יס באופן שיטתי, למרות ההפצרות, והתחינות של הוריה. מנסים לברר מה הבעיה, אך היא טוענת שהיא לא אוהבת את הכיתה שלה. ניסינו לתחקר אותה האם קרה משהו דרסטי, כגון אם מישהו פגע בה, והיא עונה בשלילה מוחלטת. לילדה אין הרבה חברות וגם לפעילויות כגון ל"ג בעומר, יום העצמאות היא לא הולכת. מסתמן שהיא לא ממש דומיננטית בחברה למרות שיש לה חברה פה וחברה שם. שיעורים היא לא עושה, ומצבה בלימודים לא טוב, יש חשש שבסוף השנה היא תשאר כתה. היא אוהבת לשחק עם בנות מהשכונה של הסבתא שלה. ועושה רושם שאיתם היא מאד מסתדרת. האם צריך לקחת אותה לפסיכולוג כדי לברר מה הסיבה שהיא לא רוצה ללכת לבי"ס? האם הצעד הזה לא יפגע בה? האם האם צריכה להכריח אותה ללכת לבי"ס, ולנקוט באמצעים כוחניים? האם המצב הוא ממש חריג וחמור? בתודה אייל

22/05/2001 | 13:46 | מאת: רוית ניסן

לאיל שלום. האם המצב תמיד היה כזה, או שחל שינוי בהתנהגותה? האם נוסתה אי פעם האופציה של טיפול או גורם מקצועי אחר? איך היא מתפקדת בבית? עם אחיה? עם הוריה? עם הדוד שלה? תודה. רוית.

22/05/2001 | 21:10 | מאת: adi

אייל, אולי מישהו פוגע בה, והיא מתכחשת כי היא לא יודעת איך להגיד לכם את זה? עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית