מופנה ליש מקצוע...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/05/2001 | 15:40 | מאת: סיגל

שלתי את השלה לפני אבל לא קיבלתי שום תשובה מיש מקצוע בנושא ....אפשר ני אשאל שוב : אמא שלי בטיפול פסיכאטרי ,וכנראה שיאשפזו אותה אישפוז כפוי . אז דבר ראשון הייתי רוצה לדעת יותר על הנושא ובמיוחד בשביל לדעת אם זה הפתרון הטוב ביותר למצב הקיים או ששמה יעשה לה עוול . ואני אסביר את המצב , היא נכנסה לטיפול בגלל שהיא אובססית : לגבי קניות אובססביות ,אבל רק לאחרונה נודע לפסכיאטרית שהיא נוטה להתפרציות במצבי רוח שכוללות צרחות ,שבירת דברים לפעמים , בעבר היא נהגה להכות אותנו בהתפרציות הנ"ל אבל לא האופן קבוע , וגם לאורך השנים היו כמה נסיונות התאבדות של שילוב בין כדורים ואלכוהול , היא לוקחת כמויות אדירות של כדורים לאחרונה ונשארת לפעמים ימים במיטה... כן אני יודעת שזו זעקה לעזרה אבל אני ואפשר לומר המשפחה כבר לא יכולים להתמודד עימה ויש צורך לציין שלאחרונה זה רק החמיר. אז ,שוב אני חוזרת לשאלתי האם זה הפתרון האןפטמלי למצב הקיים ? ומה ,ואיך אני יכולה לעזור ,אני לא מדברת עימה כבר זמן רב אך אם היא תצתרך אותי כמובן ואבוא לעזרת תודה מראש על עזרה ותגובה סיגל

21/05/2001 | 18:21 | מאת: ד"ר דרור גרין

סיגל יקרה, אינני יודע את הפרטים, אבל אשפוז כפוי נעשה רק במקרים יוצאים מן הכלל, ודורש אישור של פסיכיאטר מחוזי, או של המשפחה. זה אף פעם לא הפתרון הטוב ביותר, ויש דרכים רבות להתמודד עם מצבי משבר. תמיד כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע נוספים, ומחוץ לפסיכיאטרים לפנות גם לפסיכולוגים שאינם עובדים במערכת הרפואית. הרצון שלך לעזור חשוב ביותר. אינני יודע אם תוכלי להתערב בטיפול עצמו, אבל תשומת הלב שלך והנסיון להבין אותה ולהיות איתה הם בעלי חשיבות עצומה, וגם אם התגובות שלה לא תמיד ייראו לך תשומת הלב והאהבה שלך הם מתנה שאין לה תחליף. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית