זיעה בפנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/05/2001 | 14:48 | מאת: חי

שלום אני נורא סובל מזיעה בפנים וזה כתוצאה מהרגשה של לחץ כן חברתי וסביבתי כל פגישה מקרית שהיה לי עם מכרים או חברים אני נורא מרגיש הזעה והכי גרועה שרואים את זה אני לא יודע מה לעשות הייתי אצל רופא משפחה אבל הוא לא עשה הרבה רופא אחד הציעה טיפול פסיכולוגי לכן אני פונה אליכם אולי יש כאן טיפול בתודה מראש..

21/05/2001 | 16:30 | מאת: אורה

הזיעה בפנים היא לא הבעיה היא הסמפטום שבמקרה שלך הוא בולט, אתה חושב שאנשים רואים את זה וזה מלחיץ אותך עוד יותר. הבעיה כמובן טמונה בלחץ ששאתה חש באותם מצבים. אתה יכול לחשוב על מצבים מסויימים שמלחיצים יותר מאחרים? אולי לדמיין מראש מצב שבו אתה עלול להלחץ ולהתכונן אליו, להרגיע את עצמך עוד קודם. יש היום המון המון טכניקות ללמד את עצמך להרגע ולהרפות לחץ. שיטה שמאד עוזרת לי היא שיטה של קבלת הרגשות אם אני עצובה אז אני מודיעה לעצמי שעכשיו אני עצובה ולא מתחמקת ולא בורחת. אם אני כועסת אותו כנ"ל, אז אני כועסת, אז מה? הלא מותר לכעוס. באותה מידה, אם אתה מרגיש לחוץ, אז תרגיש לחוץ תודה בפני עצמך, "עכשיו אני לחוץ" אפילו תגיד לסובבים אותך: "תראו אני קצת נבוך..." בכל מקרה כל מה שקורה לך הוא דבר טבעי ועליך לדעת לכבד אותו ולחיות איתו וחוץ מזה אם תרחיב קצת אפשר יהיה לייעץ לך על הצורך בטיפול

21/05/2001 | 16:58 | מאת: חי

אורה שלום אני מעריך את עזרתך ואני לא יודע אם את יודעת עד כמה הבעיה כל כך נוראית תראי לקבל זאת בסדר מה הלאה את יודעת עד כמה הדבר מאוד מביך לפעמים אני לא יכול לעשות מאומה רק בגלל זה אז זה אומר שזה נוראי תראי זה דבר שכל אחד מבחין בו זיעה בפנים זה דבר ניראה לעין ולכן אין מצב שבו אני יכול להגיד שלא רואים זאת צריך לראות את עומק הבעיה השאלה כאן אם יש טיפול שניתן ובאמצאותו אוכל להבריא או שיוכל לי בתודה........

21/05/2001 | 18:25 | מאת: ד"ר דרור גרין

חי יקר, כפי שאתה עצמך כתבת, מדובר בתופעה גופנית שמקורה בלחץ, ולכן יתכן שטיפול נפשי יוכל לסייע לך. לא קיים טיפול המתמקד בבעיות זיעה דווקא, והמקורות ללחץ שלך יכולים להיות רבים ושונים. הטיפול יכול לסייע לך להבין את הסיבה ללחץ, ולאפשר לך להתמודד איתו באופנים חדשים. טיפול כזה הוא תהליך ארוך של הבנה ושינוי, ותוצאותיו אינן מיידיות. אם תציין את מקום המגורים שלך יוכלו היועצים בפורום להפנות אותך לפסיכולוגים או פסיכותרפיסטים קרובים. בברכה, דרור גרין

22/05/2001 | 00:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חי שלום בהמשך לדבריך ולתשובות שקיבלת מתקבל אכן הרושם שתגובת לחץ ו/או חרדה מתקיפה אותך ואז נוצרת ההזעה. אני מציע שתפנה לייעוץ פסיכולוגי כדי להתאים את הטיפול הנכון. לעיתים נדרש, כמו שדרור מציין, טיפול ארוך טווח כדי לטפל בגורמי הלחץ. לעיתים ניתן להיעזר גם בטיפול קצר מועד, זאת במידה והתופעה קוראת במצבים ממוקדים ומזוהים. בברכה ד"ר אורן קפלן

25/05/2001 | 10:23 | מאת: חי

שלום לד"ר אורן קפלן : ולדרור גרין הזיעה שלי לא חייבת להיות כתוצאה מלחץ, פשוט ופתאום אני מתחיל להזיעה כמובן שזה נוצר כתוצאה מפניה של מישהוא או דבר אחר או מלחץ מסוים אני לא יכול להבחין זאת כי אינני מקצועי אני פשוט מתוסכל נורא ולא יודע מה לעשות אני גר בנתניה ובזבזתי את מיטב כספי על טיפולים לא קונבנציונלים וזה כלל לא עוזר לי אני למעשה לא יודע מה לעשות כרגע אלא להמשך להיות מובך בכל מיני סיטואציות אני כמו שציינתי גר בנתניה ואולי יש לכם טיפול פסיכולוגי בנתניה שתוכלו להפנות אותי אליו

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית