חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2001 | 22:39 | מאת: אנונימית

אני ממש פוחדת להשאר לבד בבית כשיורד החושך. אני מרגישה שעוד שנייה מישהו יכנס לבית שלי ויעשה לי משהו רע.תחושה זו חוזרת כל פעם שאני לבד. אני חייבת לישון עם אור דלוק וכל רעש קטן גורם לי לפחד. אני חייבת לציין שגרה לבד (בת 25). האם זה נורמלי? למי לפנות?

21/05/2001 | 06:39 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

לאנונימית שלום, חושך הוא עניין לא נעים, ולכן המציאו את הפטנט של נורית לילה בחדר הילדים, ושריקה כשאת/ה לבד, בחושך, למבוגרים... אבל, לענייננו, צריך להבחין בין מה שמייצר אי נעימות, ואז, להשאיר מעט אור בביתך יהיה מה שיפיג את התחושה הזו - - לבין פחד, מהחושך עצמו ומהתוצאה שלו: שמשהו רע יקרה לך. נראה לי שהעוצמות שאת חווה אינן משותפות לרוב האנשים, וכנראה שנובעות מדברים באישיותך שיכולים להתבהר ולהסתייע בפניה לפסיכולוג. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

21/05/2001 | 11:24 | מאת: אורה

א. המצב בארץ באמת מפחיד כך שלכולנו החרדות מתעצמות ב. אולי תמצאי דירה עם שותפים? זה יכול מאד להרגיע, אולי תקחי כלב ג. טיפול כמובן

21/05/2001 | 16:07 | מאת: אנונימית

ממה החרדות האלה יכולות לנבוע? כי גם כאשר האור דלוק אני עדיין בחרדה..

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית