בעיות עם הבת הבכירה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2001 | 12:23 | מאת: שרון

עקב סכסוך ארוך ימים עם הבת הבכירה שלי ועקב כשלונות בעסקים אני מרגיש דכאון מסוים מאחר ואיני יכול להגיע לשלום בית. כל דבר שהבת עושה מרגיז אותי ובמיוחד העובדה שהיא כבר בת 27 עובדת ומרויחה יפה ואינה רוצה לעזוב את הבית אשתי אומרת שצריך לחכות בסבלנות אבל המצב שלי הולך ומחמיר ואני מרגיש חסר אונים ומיואש יש לי שני ילדים נוספים בן בן 25 ובת בת 15 שגם לא מסתדרים איתה האם טיפול פסיכולוגי יוכל לעזור לי

20/05/2001 | 13:13 | מאת: שרון

שרון שלום, אני מניחה שבעיות התקשורת שלך עם בתך הן שיקוף של בעיית ההתחברות שלך לבעיות שלך עצמך.עם עצמך..... מה שלא יהיה , לדבר עם משהו חיצוני שהוא גם בעל מקצוע, אף פעם לא מזיק. לקבל פרספקטיבה מגורם ניטראלי שאינו מעורב באופן רגשי בסיטואציה. חשוב לא פחות להבין, שראשית תדבר עם משהו עבורך, כדי לעזור לך להתמודד עם התחושות שמלוות אותך, עם אובדן המוכר (עבודה, ותא משפחתי יציב). רק אחרי שתשלים תהליך של הבראה תוכל באמת לנסות ולשקם את יחסייך עם משפחתך. הכל יראה אחרת. בהצלחה.

20/05/2001 | 18:19 | מאת: רוית ניסן

לשרון שלום. לפעמים תפקידם הלא מודע של ילדינו (גדולים ככל שיהיו) הינו להציף דברים על פני השטח- כך שלא נוכל יותר להתעלם מהם ולהמשיך כרגיל. אתה מתאר מצב של כשלונות עסקיים- מצב משברי כשלעצמו, לצד מערכת יחסים טעונה עם בתך. ברקע נמצאים גם שני אחיה ואימם- אשתך. נשמע כי אתה מודאג, מבולבל וחרד מן המצב המורכב והשלכותיו. טיפול יכול לעזור בשלב ראשון להרגיע ולעשות סדר ובשלב המאוחר יותר להעמיק את ההבנה ואולי אף להגיע לפתרון. חבל שתחוש כפי שאתה חש. אשמח לעזור לך לחשוב על כיוון טיפולי. אתה מוזמן או כאן או באימייל (בלחיצה על שמי). בברכה. רוית.

21/05/2001 | 21:43 | מאת: שרון

אני מודה לגברת רוית ניסן על תשובתה ומאחר ואני חושב על טיפול פסיכולוגי אשמח לקבל המלצה על מישהו באזור השרון ובכל מקרה רציתי לדעת האם לא רצוי להמליץ לבת בת 27 שיש לה חבר כבר 7 שנים שהגיע הזמן לעזוב את הבית ולא להמתין שההורים יוכלו לקנות לה דירה מכונית כלב ועוד כמה דברים נוספים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית