בעיות עם הבן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2001 | 11:54 | מאת: אריאלה

שלום רב, יש ילד בן 10 - הבעיה שלי ושל המורים בביה"ס איתו שהוא פשוט לא עונה כשמדברים אליו, מתעצבן מהר, ולדעתי גם קצת מרחף האם יש לכם עצה בשבילי.

20/05/2001 | 18:25 | מאת: רוית ניסן

אריאלה שלום. האם השגיו בלימודים נפגעים כתוצאה מכך? האם קשה לו להתרכז? האם עבר בדיקת שמיעה? האם עבר איבחון? ואיך הוא מבחינות אחרות? אשמח אם תעני- וכך נוכל לחשוב הלאה. תודה. רוית.

21/05/2001 | 13:06 | מאת: אריאלה

שלום רוית, תודה על ההעינות, הישגיו בלימודים לא נפגעים המבחנים שלו הם מ-80 ומעלה, ההקשבה בכיתה טובה (אולי בשל כך המבחנים שלו טובים). אבל ברגע שהמורה מבקשת לעשות איזושהי עבודה בכיתה, להוציא ספרים לכתוב יכול לשבת ולא לעשות כלום. לא קשה לו להתרכז, שומע מצויין מה שרוצה לשמוע. כשאני מתכוונת לא עונה זה שהוא מולך ומדברת אליו אך לא עונה, זאת אציין מאז שהיה קטן. אבחון הוא לא עבר, אלא אם כן פסיכולוג של בית הספר שיחה אחת, שכחתי לציין גם שהוא בוכה ומתעצבן מכלום. וחוץ מכל זה יש לו ידע כללי מעולה. אציין גם שאינו מכין כלל שיעורי בית, טוען שהוא יודע הכל ואפשר לעשות לו מבחנים כדי לדעת שהוא יודע הכל.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית