איך ההצלחה קשורה לעצמאות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/05/2001 | 00:22 | מאת: שלמה

שלום טלי וכולם! טלי, סליחה שלא כתבתי לך תודה פעם קודמת! אני מעוניין לדעת האים כדאי להשקיע את כל כוחותי בהצלחה בידיעה שאכשל כי לא ישאר לי כוח לאחר מכן ואיך אסתדר בלי כח יהיה לי קשה עם זה ואני אתייאש ואכנס לחרדה שאני שוב אכשל כניראה שצריך להשאיר את הכח להצלחה הכימעט הבטוחה והעובדת הסוציאלית שלי( שלא היו לי איתה הרבה פגישות) אמרה לי השבוע שהמפתח להצלחה שלי לדעתה זאת העצמאות שלי היא הבינה ממני שאני תלוי באימי מאד ולא יכול לעשות שום דבר לבד מיבלי לישאול בעצתה אני מנגן למשל ללא אימי אז איך ההצלחה בנגינה קשורה לעצמאות שלי? הרי אני לא זקוק לאימי שתגיד לי איך לנגן ואם ההצלחה הזאת שאני מצליח לנגן קשורה לעצמאות שלי (ואני ניכשל כימעט תמיד למרות כישרוני הטוב) תהיה לי הרבה יותר מוטיבציה לעשות דברים כי אדע שהעצמאות היא המפתח להצלחתי ואני אאשה דברים ביגלל הקשר הזה וביגלל שאדע שיהיה טוב בסוף.

19/05/2001 | 01:59 | מאת: טלי וינברגר

שלמה שלום רב, אתה שואל שאלות מהותיות ועמוקות. אינני יכולה לענות לך עליהן, כיון שאינני מכירה אותך, ויותר מזה, התשובות שלי לשאלותיך, הן התשובות שלי. עליך לבדוק מהן התשובות שלך עצמך לשאלותיך. את התשובות הללו קשה לעיתים למצוא לבד, ולכן כדאי ללכת לטיפול פסיכותרפויטי. זה המקום הכי טוב לנסות ולמצוא את התשובות המהותיות והעמוקות שלך לגבי עצמך. בברכה, טלי פרידמן

19/05/2001 | 02:46 | מאת: שלמה

טלי מי שעובר טראומות בילדות קשה לו ליזכור בידיוק מה עבר עליו בטיפול פסיכוטרפויטי צריך להיזכר בידיוק מה עבר עליו אני חושב שיש על זה מידע בקישורים למעטה את בטוחה שעליי לעבור טיפול פסיכוטרפויטי http://www.maytal.co.il/heb_articles.html http://www.macom.org/memories.asp

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית