הפסקה הדרגתית של SEROXAT

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2001 | 15:08 | מאת: לימור

שלום אני נוטלת 20 מ"ג SEROXAT מזה שנה + לפני כחודש החלטתי, בעזרת הפסיכיאטר איתו אני נמצאת בקשר, על הפסקה הדרגתית של התרופה. הוא יעץ לי להוריד בכל פעם 1/4 כדור כלומר ליטול 3/4 כדור בחודש הראשון אחרי חודש ליטול 1/2 כדור למשך חודש נוסף אח"כ ליטול 1/4 כדור וכעבור חודש להפסיק לגמרי. כעת אני 3 שבועות עם 3/4 כדור ומרגישה טוב מאוד. רציתי לשאול האם זו השיטה המקובלת להורדת מינון או שזהו אפקט פסיכולוגי והרעיון הוא שאני לא ארגיש חוסר בטחון או פחד פתאומי בשל הפסקת התרופה?

17/05/2001 | 17:01 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לימור שלום אינני רופא כך שלא אוכל לתת תשובה מוסמכת, אבל זו הדרך הנכונה להפסקת התרופה. האפקט אינו פסיכולוגי אלא פיזיולוגי. עם זאת, כמעט כמו בכל תהליך בתחומים הללו יש בזה גם מרכיבים פסיכולוגיים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית