חברות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2001 | 14:43 | מאת: סופי

שלום! אני בת 13.5 ולומדת בכיתה ח. בכיתה ז בקושיה היו לי חברות, יותר נכול יכולתי רק לומר להן הי. השנה התחילו להיות לי קצת חברות ועכשיו שוב התרחקתי מהן. אני מתחילה להבין שזה בגללי ואמא שלי אמרה לי שיש ספרים שמסבירים איך למצוא חברים וכול מיני כאלה. תנו לי בבקשה שמות של ספרים שיעזרו לי... זה נורא לא נעים שאני צריכה להתרגיש כמו זנב בהליכה הביתה... תודה מראש.

17/05/2001 | 17:56 | מאת: רחל

סופי חמודה, מרגש לחשוב שנערה בת 13.5 מבקשת עזרה בפורום הזה, ממש כמו גדולה. את מספרת על תחושה של להיות זנב, ועל קושי ליצור קשר עם חברות וגם לשמור עליו אחרי שכבר התחברת. אני לא מכירה ספרים שמסבירים איך להתיידד, ויש לי גם הרגשה שספרים הם לא בדיוק המענה לצורך שלך בחברות........ תנסי לחשוב על כל ילדי הכיתה: האם יש ביניהם מישהו או מישהי, שיש לו תחום עניין דומה לשלך? האם תוכלי לחשוב על נושא מעניין לשיחה איתו, למשל- ספר ששניכם קראתם, סידרת טלויזיה שראיתם או כל דבר אחר? תתחילי בקטן, שיחה בהפסקה או בדרך הביתה, ותני לדברים להתגלגל. אל תתיאשי אם הצד השני לא מעוניין, או אם לך פתאום משעמם. תמיד אפשר לסגת בעדינות ולנסות מחדש עם מישהו אחר. את מוזמנת לחזור ולספר איך היה ואיפה זה נתקע-אם לא הלך לך. בהצלחה רבה!

17/05/2001 | 18:22 | מאת: סופי

תודה רבה רבה!!!

17/05/2001 | 21:17 | מאת: רוית ניסן

לסופי היקרה שלום. באמת כמעט שלא קורה שנערות בגילך פונות אלינו. לרוב ההורים הם המתייעצים- ולכן כל הכבוד על היוזמה ועל הבגרות. אני חושבת שספרים אולי עוזרים, אבל נראה לי שאת יודעת איך להתחבר- אבל פתאום את מתרחקת. למה את מתרחקת? חשוב שתנסי להבין- ואת יכולה לדבר על כך איתנו פה, או אולי לגשת ליועצת בית הספר ולהתייעץ איתה. היא תוכל אולי להדריך אותך, או לחשוב איתך ביחד מה ואיך לעשות. אני יודעת כמה חברים חשובים בגיל שלך- ובכלל בכל גיל, אז נסי את אחד משני הרעיונות שהצעתי לך, או את שניהם ביחד. בהצלחה רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית