בעיה של שמות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2001 | 05:44 | מאת: אוס

לפורום שלום ! יש לי חברה שהבת שלה בת 4 שנים. היא כל יום ילדה בשם אחר ומשחקת את התפקיד ללא טעיות, אם פונים אליה בשם אחר של אותו יום היא בוכה שהיא ילדה זו ולא אחרת. מה הסיבה לכך והאם יש בעיה לבת של חברה שלי. תודה מראש אוס

17/05/2001 | 06:20 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, בשלב הזה של החיים הילד/ה מסתייע בכמה מנגנונים כדי ליצור את ההבחנה בזהותו העצמית, מה שיקרא בפי המבוגרים "האני". אחת הפעילויות היא שימוש בדימיון לשם חילופי זהויות, משהו שדומה לשחקן תאטרון. בכל עם שהילד/ה עם זהות דמיונית, ואח"כ עם עצמו/ה, יש תירגול של "מי אני" ומי "לא אני". אם זה נראה משחק, ואם כאשר פונים אליה "באמת" היא יודעת שאכן הפניה "אליה" - אז זה הגיל, ושיהיה לה ולחברותיה כיף. אפשר לעודד אותה לחזור לזהות שלה, ללא בכי, ע"י בקשה כמו: עכשיו אמא של... מחפשת את.... כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית