סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/03/2000 | 16:00 | מאת: דוב יוסף

קראתי לפני כמה חודשים כתבה ב"אייל הקורא" שעסקה בסכיזופרניה,ומצאתי שיש לי את חלק מהסימפטומים של המחלה,אני נע בין רצינות לילדותיות,לפעמים אני בטוח שאנשים יכולים לקרוא את המחשבות שלי (העניין אומנם קורה מעט פעמים כיום,אבל עד לפני כמה שנים זה היה קורה לי בתדירות גבוהה),ובכלל אני נוטה להיות במצב רוח דיכאוני. אין לי כסף לפסיכולוג,ואני לא מעוניין לשתף את הוריי בבעייה ... (אני בן 16 אם זה חשוב) מה עליי לעשות?

04/03/2000 | 11:42 | מאת: אמיר זהר

לדוב שלום רב מכיוון שזה לא מקצועי ובלתי אפשרי לאבחן סכיזופרניה דרך האינטרנט וחסרים לי פרטים רבים נוספים עליך כדי לגבש דעה. עליך לפנות לרופא המשפחה שיחליט האם התלונות שלך מספיק מוצדקות כדי לשלוח אותך לאיבחון. עליך לדעת שמצב רוח דיכאוני שאתה מתאר אינו בהכרח פתולוגי שכן חשוב לברר תדירויות עד כמה דיכאוני עד כמה משפיע על חייך וכו', בנוסף יש רמה מסוימת נורמאלית שבה אנשים חושבים שקוראים את מחשבותיהם השאלה מה הרמה אצלך. בברכה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית