טיפול בAMD יבש, עזרה בבקשה !

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

22/07/2014 | 16:40 | מאת: רוז

היי, סבא שלי סובל כבר תקופה ממושכת (למעלה משנה) מירידה בכושר הראייה, מתלונן על כך שכל התמונות שהוא רואה הולכות ונהיות חשוכות יותר ויותר. הוא איש מאוד פעיל והעניין מאוד מגביל אותו. הוא סובל מניוון מוקולורי (מחלה יבשה בנתיים) ואף טיפול לא עוזר לו, והמצב רק הולך ומחמיר. קשה לי להשלים עם העובדה שאין דרך להתמודד עם זה בעוד שבגרסא המתקדמת של המחלה כן יש טיפולים שנותנים.. אעריך מאוד את דעתכם המקצועית, מה ניתן לעשות ולמי כדאי לפנות? מביאה תקצירי פיענוחים: * פענוח OCT: בשתי העיניים דרוזן גדולים ועיבוי בשכבות הרשתית החיצוניות, יותר ניכר בשמל. לא נראו נוזלים תוך או תת רטינליים, מתאר השקע הפוביאלי שמור יחסית. * בשתי העיניים AMD יבש ופסאודופאקיה לאחר קפסולוטומיה, הורחבה קפסולוטומיה בעין ימין (חודש לאחר שבוצע יש לציין שאין שיפור..) * כמו כן הוא נוטל תוספי תזונה אופטי-סייף מקס תודה רבה מראש ורפואה שלמה !

22/07/2014 | 21:18 | מאת: פרופ' יובל יסעור

לא, אין קשר

22/07/2014 | 21:42 | מאת: רוז

תוכל בבקשה לפרט? מה לא? אין קשר למה?

23/08/2014 | 01:30 | מאת: רבקה

למה הכוונה טיפול AMD "יבש".? דבר שני, זה למעלה משנה אני סובלת מיובש בעיניים במיוחד בעין שמאל, השתמשתי במספר רב של טיפות עיניים כמו: הילו קומוד, הילו פארין, אופטיב ושום דבר לא עזר. לפני מספר ימים הייתי אצל רופא עיניים אחר וגם הוא נתן לי טיפות עיניים בשם סיסטיין וגם זה לא עור. אשמח לתשובתך. תודה רבקה

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים