מיופה גבוהה אנא דעתך אני מתלבטת,..............

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

25/09/2020 | 09:07 | מאת: אודליה

ביתי בת 15 עם מיופה גבוהה מאוד. אתמול שוב נבדקה והמספר עלה ל -7.5 עלה בעוד חצי. הרופא עיניים נתן לה טיפות אטרופין ונשלחנו לעשות משקפיים חדשים. האופטומטריסט המליץ לנו להזמין משקפי מולטיפוקל כדי למנוע את המשך עליית המספר בנוסף לשימוש הטיפות. הוא טוען שמותר לשלב גם טיפות אטרופין וגם את המולטיפוקל . אני שואלת אם זה לא בעייתי? כי הרופא עיניים המליץ רק על הטיפות ולא אמר מילה על מולטיפוקל

השאלה היא לא אם זה בעייתי אלא האם זה נחוץ. הטיפול באטרופין הוא טיפול שנבדק על אלפי ילדים לאורך זמן ונמצא כיעיל בעצירת המיופיה (קוצר ראיה), מה שלא ניתן לאמר על משקפי מולטיפוקל.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים