קוצר ראייה טיפול באטרופין

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

21/01/2020 | 09:44 | מאת: ש

שלום, בתי בת 10.5, לפני כשנה וחצי אובחנה עם קוצר ראייה 1.5- בעין שמאל ו-1.75- בעין ימין. בבדיקה אחרונה (כולל טיפות להרחבה, לאחר שנה וחצי) עלו המספרים ל 2.25- עם צילנדר של 1 בעין שמאל ו-3.0- ללא צילינדר בעין ימין. הרופא היה מאוד החלטי לגבי טיפול לשנתיים באטרופין 0.01% ומשקפי מולטיפוקל. האם עלייה כזו בשנה וחצי חייבת התחלת טפול כזה? האם לא כדאי לראות מגמה ולחכות מספר חודשים? זו למעשה הקפיצה הראשונה שלה במספר מאז התחילה להרכיב משקפיים. יש לנו חששות מהטיפול בעיקר עקב כך שבכל המחקרים שקראתי בנושא לא היתה שום התייחסות, והבנתי שאין באמת מידע לגבי ההשפעה של האטרופין בטווח הרחוק אני מתכוונת רחוק ממש... שנים קדימה. תודה מראש על התייחסותך

שלום רב, קצב עלית המספר של ביתך בשנה וחצי האחרונות הוא גבולי מבחינת אינדיקציה להתחלת טיפול באטרופין מדולל. זו לא טעות לחכות וזו לא טעות להתחיל. יש לנו היום תוצאות ארוכות טווח של טיפול באטרופין מדולל ובספרות יש תוצאות של עשרות שנים בטיפול בטיפות אטרופין לא מדולל (1%, כלומר פי ריכוז פי 100) באינדיקציות אחרות כך שהטיפול הוא בטוח. לגבי משקפי מולטיפוקל הספרות אינה חד משמעית בנוגע ליעילות בעצירת העליה במספר (בניגוד לאטרופין שם היעילות מוכחת).

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים