תחושת מצמוץ מציקה לילד בכיתה א

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

24/10/2019 | 10:16 | מאת: עדי

שלום, בני בן 6.4 שנים. בימים האחרונים הוא מלין על כך שהוא כל הזמן ממצמץ..מרגיש את המצמוץ..זה מציק לו וגורם לו להיות לא נינוח בלשון המעטה. האם יש משחה/טיפות שיכולות לעזור לו/לנו להתמודד עם התופעה. תודה, עדי

יש סיבות רבות למצמוץ בילדים. המצמוץ יכול להיות כתוצאה מדלקת אלרגית, צורך במשקפיים, פזילה קלה, הפרעת טיקים ואפילו גוף זר בעין. יש להבדק ע"י רופא עיניים לילדים לשם אבחון הסיבה. לפעמים גם אחרי בירור לא מוצאים סיבה ברורה והמצמוץ חולף מעצמו (בעיקר אם לא עושים מזה עניין מול הילד).

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים