ממצא בבדיקת עיניים- עצב הראייה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

15/07/2019 | 13:11 | מאת: כלנית

ילד שלי היה בבדיקת עיניים שגרתית ושם התגלה שיש לו "דיסקה מוטית, גבול מטושטש והרמה נזלית". הרופאה ציינה שיש משהו בעצב הראייה. שלחה לבדיקות OCT ואולטראסאונד. בינתיים דיברתי עם מישהי אחרת שטענה שהיא היתה אמורה לשלוח את הילד גם להדמיה ונוירולוג ושהיא מתפלאת שהרופאה לא נהגה כך. השאלה אם זה תקין. גם הבדיקות לוקחות זמן. יש לציין שהילד עשה בעבר בדיקות ראייה והכל היה תקין אז בבדיקות.

זה מאוד תלוי בקונטקסט. במידה והילד מרגיש טוב והממצא הינו ממצא מקרי והרופאה התרשמה שהסיכוי לממצא נוירולוגי קלוש. במידה והיו כאבי ראש, בחילות, הקאות, כפל ראיה, אובדן ראיה ועוד סימנים מחשידים אז כמובן שיש צורך בהדמיה מוחית דחופה.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים