דלקת ויראלית בעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

16/06/2018 | 10:49 | מאת: אתי כהו

ילד בן ארבע וחצי עם דלקת עיניים ויראלית מזה עשרה ימים ביום חמישי הייתה החמרה והופננו לבית חולים. בבית החולים הרופא עשה ניקוי מימברנות מאז הילד לא פוקח את עיניו. בבקשה זקוקה לעזרה בדחיפות תודה

אתי שלום, נשמע שהילד סובל מדלקת לחמית ויראלית חריפה. אם הילד אינו פוקח את עיניו כלל ייתכן שיש לו פצע בקרנית (ארוזיה). אני מניח שבמצבו הנוכחי בדיקת העיניים לא תהיה קלה אך לצערי הכרחית. זאת מכיון שבמידה ויש פצע בקרנית יש לטפל ע"י אנטיביוטיקה מניעתית על מנת שלא יפתח זיהום בקרנית. כמו כן ייתכן ויש צורך בסילוק ממברנות נוספות. במידה ואין ארוזיה (ואך ורק לאחר שהיא נשללה על ידי רופא עיניים) נראה שהילד ירוויח מקורס קצר של טיפות סטרואידים. בעקרון אנו נמנעים ממתן סטרואידים מכל סוג שהוא בילדים אך במצב זה ייתכן ומאוד יעזור (שוב, לאחר שנשללה ארוזיה בקרנית). בברכה, דר' כינורי

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים