אסתמה של תינוקת בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

26/03/2019 | 15:19 | מאת: אילת

שלום בתי בת 11 חודשים מגיל 4.5 חודשים כל הזמן מנוזלת עם שיעול וליחה - קבלה כבר אזניל ולאחרונה סימה מוקסיפן ,עברה ברונכיט וסטרידור הילדה אובחנה כאסמתית ולאחר מלא אנהלציות של מי מלח +ונטולין+בודיקורט מקבלת טיפול מונע של משאף פליקסוטייד 125 מ"ג שאיפה אחת פעם ביום הענין הוא שאמנם היא לא משתעלת אבל הליחה והנזלת עדיין לא עוברים לה מה ניתן לעשות?

שלום אילת ילד לא צריך להשתעל. לילד לא צריכים להיות התקפי שיעול או קשיים בנשימה לילד שמשתעל הרבה (מספר שבועות) יש בעיה בדרכי הנשימה שלו אפשר לקרוא לבעיה זו בשמות שונים. כמו: רגישות יתר של דרכי הנשימה, תגובתיות יתר של דרכי הנשימה, אלרגיה של דרכי הנשימה, ברונכיוליטיס, ברונכיט ספסטית, סטרידור, דלקות ריאות חוזרות, נזלת שנכנסת לריאות ועוד שמות רבים. השם לא חשוב מה שחשוב הוא שלא צריך לתת למצב זה להמשך ואפשר להשתלט על המצב בקלות אם נותנים את הטיפול נכון. היום ניתן לשלוט שליטה מוחלטת במחלת האסתמה של הילדים ולהגיע למצב שהילד לא ישתעל בכלל וכל פעם שהוא מתחיל להשתעל ההורים מצליחים להשתלט על השיעול תוך כמה ימים. כדי לשלוט על המחלה צריך להכיר אותה ואת עקרונות הטיפול בה. כאשר חולה חדש מתקבל אצלי לבדיקה ההורים חייבים לשמוע קודם שיחת - ההדרכה על המחלה הנמצאת באינטרנט באתר www.volovitz.co.il ובה פרטים על מחלת האסתמה והטיפול בה . תוך שמיעת הווידאו ההורים מקבלים תשובות לכל השאלות הקשורות באסתמה: מה קורה בריאות בזמן התקף , למה הילד מצפצף או משתעל, מה לעשות כדי למנוע את הופעת השיעול והצפצופים, איך להחליט שמדובר בהתקף של אסתמה, מה לעשות כשמחליטים שיש התקף, מה עושות התרופות, מהם סטרואידים דרך הפה ומהם סטרואידים נשאפים , האם יש קשר לתורשה, מתי המחלה עוברת ושאלות נוספות. במידה והרופא המטפל לא מביא את הילד שלך למצב שיפסיק לגמרי להשתעל ואתם לא מצליחים להשתלט על ההתקפים של הילד בעצמכם עליכם לפנות ליעוץ אצל רופא מומחה במחלות דרכי הנשימה בילדים. בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים