תסמונת מיאלודספלסטית MDS

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

11/07/2016 | 20:14 | מאת: לי

שלום, אבי בן 75 ואובחן לפני כשבוע בתסמונת זו מסוג 5Q, הרופא המטפל נתן לו מרשם של ריבלמיד והוא החל ליטול את התרופה. האם התרופה בטוחה למי שיש לו כליה אחת ולחץ דם גבוה (מחלות מהם סובל אבי) הואיל ובעלון לצרכן של התרופה יש המון תופעות לוואי מפחידות... כמו כן, קראתי שיש מקרים שהתסמונת יכולה להתפתח ללוקמיה חריפה.. באילו מקרים זה קורה? במידה והתרופה תשפיע היטב - המחלה היא כמו כל מחלה כרונית ואפשר לחיות איתה עוד שנים? תודה מראש, לי

חסר של הזרוע הארוכה של כרומוזום (5q del) הוא אחד מהשינויים בכרומוזומים (החומר הגנטי) שאנחנו רואים בחולים עם תסמונת מיאלודיספלסטית. חסרים פרטים במידע ששלחת, אולם אם אין בלסטים במח העצם, מדובר לרב בתהליך ארוך שנים ואין לאבד תקווה. הטיפול ברבלימיד הוא טיפול מצוין. הסיכוי לסיבוכים הוא נמוך, אך צריך כמובן לעקוב בצורה מסודרת אחר בדיקות הדם. הסיכוי להתמרה (מעבר) ללויקמיה חריפה קיים אחרי שנים, והוא קשור בין השאר, גם לאחוז הבלסטים שיש כעת במח העצם (כאמור לא צוין בשאלה מה מספרם). בסך הכל יש הרבה מה לעשות והסיכוי לחיות עם המחלה במשך שנים הוא טוב. בברכת בריאות.

18/07/2016 | 08:49 | מאת: לי

שלום ד"ר, תודה על תשובתך, ביררתי ואחוז הבלסטים אצל אבי החולה בMDS מסוג 5Q- היא כדלקמן: 15% במח העצם 2% בחוץ מהי דרגת הסיכון ומהי התקדמות המחלה על פי נתונים אלו? תודה ראש, לי

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם