ממצא ב ct

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

14/11/2014 | 17:44 | מאת: מייק

שלום, בן 70 ברקע aml עבר טיפול 3 פלוס 7 ולאחר מכן טיפול מיצוק. ממתין להשתלת מח עצם. כרגע הפוגה. עקב שעול והרגשת חנק לא קבועה, נשלח לביצוע ct חזה. בסיכום נכתב ללא לימפדנופתיה, אין ממצא ריאתי חשוד, מרקם בלתי אחיד בסטרנום וקלביקולות דוצ עם אזורים כתמיים סקלרוטיים ,חשוד למעורבות משנית. מבקש לשאול מה מהות הממצא האחרון, האם מדובר בפיזור משני או שינויים ניוונים אחרים? מעורבות משנית לטיפול הכימי? האם לוקמיה מפזרת גרורות? מעבר לכך מתאר לעצמי שאין קשר לשיעול?

קשה לתת ייעוץ ללא בדיקה של החולה. בעיקרון הממצאים מצריכים התיעצות עם הרופא המטפל. לשאלתך - לויקמיה אינה שולחת גרורות אולם לעיתים יש תהליכים לויקמים מחוץ למח העצם. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם