בדיקת מוח עצם בשאלה של mds

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

31/10/2014 | 07:29 | מאת: הלל

בבדיקה שגרתית התגלה לי המוגלובין נמוך 9.5 המטולוג החליט על בדיקה שאלתי סטטיסטית בעיקרה האם ברור מעצם שליחתי לבדיקה כי חליתי בmds או ע"פ ניסיונך שוב סטטיסטית בלבד קיים סיכויי שהבדיקה שוללת סיכויי למחלה,,בברכה הלל

איני בטוח שאני מבין ולא צרפת פרטים נוספים הנוגעים לבירור שעשית עד כה, לפיכך קשה לענות מה סטטיסטית הסיכוי שמדובר ב MDS. אבחנת MDS מתבצעת בבדיקת מח עצם (אנו בודקים את מראה התאים, התמיינותם לתאים בשלים והפרעות כרומוזומליות שאופייניות ל MDS). הבדיקה מאשרת או שוללת את המחלה. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם