תאי צואה כדורים קפואים

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

21/09/2019 | 20:15 | מאת: השתלת תאי צואה

שלום רה פרופ' רם בעלי עבר תרומת מח עצם בשל סרטן אבל נאמר לי שקיבל מחלת השתל נגד המאכסן שילשולים חריפים אי יכולת לגשת לשירותים הציעו לו לעבור השתלת תאי צואה בכדורים קפואים . לפי מאמרים שקראתי הבנתי שזה טיפול מסוכן ומחקר קליני האם את הכדורים נותנים לפי משקל גוף ? בעלי מאוד רזה 40 קילו ? מאוד חוששת תודה רבה

השתלת צואה היא טיפול נסיוני במחלת השתל נגד המאכסן. המחשבה היא שמתן חיידקים "טובים" יכולה לסייע בריפוי המעי. הצואה ניתנת בכדורים במספר קבוע ולא לפי משקל גוף. למרות שאין לנו עדיין עדויות חד משמעיות ליעילות הפעולה, יש מקום לשקול את הטיפול בייחוד במקרים בהם לא היתה תגובה מספקת לטיפול בסטרואידים ובקו טיפול נוסף. בברכת בריאות.

22/09/2019 | 09:39 | מאת: תאי צואה

תודה על המענה המקצועי והאדיב עוד שאלה בבקשה קראתי בנוסף שעוצרים את הניסוי שמטופל אחד נפטר מהמשתלה בארצות הברית והבנתי שגם בארץ מטופלת נפטרה ב-1 ביולי 19 מנהל המזון והתרופות בארצות הברית מזהיר כי הטיפול הניסיוני החדש עלול לגרום לזיהומים ומחלות. מטופל אחד כבר מת מהשתלה שלא עלתה יפה בחודש שעבר פרסם מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אזהרה מפני הסיכונים הכרוכים בהשתלות צואה. ההודעה באה בעקבות זיהומים קשים שהתפתחו אצל שני חולים שקיבלו את הטיפול הניסיוני – אחד מהם אף מת מהזיהום. אזהרת הבטיחות הזאת הובילה גם לעצירת ניסויים קליניים בהשתלות צואה עד שיגובשו הנחיות בטיחות מעודכנות לטיפול החדשני ? מצטערת על אורך השאלה הרבה חששות ודאגות תודה רבה

תצטרכי להתעניין בנושא אצל הרופא המטפל שלכם. הפרוטוקול, התכשיר, והמחקרים שונים מבית חולים אחד לבית חולים אחר. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם