לשד לאחר השתלה מוח עצם מתורם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

30/01/2019 | 16:26 | מאת: HA

בעלי עבר השתלת מוח עצם מאח שלו יש לו AML חודש לאחר ההשתלה יש קליטה מלאה אפיון 0.5% וה npm1 0.038 .. שלושה חודשים אחרי ההשתלה בדיקת לשד אפיון תקין וה npm1 עלה ל 0.111 האם יש סיכויי שהמחה תחזור ומה הסיבה לכך???

NPM1 הוא מדד רגיש מאוד לשרידי מחלה. עליית הרמה שלו מחשידה לכך שצריך להטות את שיווי המשקל לטובת פעילות השתל ושהלויקמיה עדיין לא נשלטת בצורה מיטבית. אין מספיק נתונים לגבי תפקוד השתל, ספירת הדם ודרגת GVHD כדי לייעץ מעבר לכך בברכת בריאות

30/01/2019 | 18:28 | מאת: HA

אין סימני GVHD ספירה יציבה לויקוצים 3.43 צקלוספרין מקבל 125 בבוקר ו 100 בערב ורמה שלו סביב 150 אם האפיון תקין עדיין אין תשובה של ביופסיה זה יכול להדאיג?

לא חושב שנכון לייעץ כך. צריך לראות את כל התמונה הקלינית. אני בטוח שהרופא המטפל עם קבלת תשובת הביופסיה יוכל להנחות אתכם לגבי הטיפול

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם