נטרופילים ולימפוציטים נמוכים

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

04/12/2018 | 06:30 | מאת: ענת

שלום ד"ר. הבת שלי בת שנתיים לפני שבועיים ירד לה דם מהפה בזמן שינה בכמות מזערית ולא כול לילה. נבדקה על ידי רופא ואמר לי שיש לה דלקת בחינכיים וזה יעבור ובאמת עכשיו לא יורד לה דם. מש שמדאיג אותי שהרופא עשה לה בדיקות דם מקיפות כי לאבא שלה יש תלסמיה קטנה וכן יצא לה גם הכול אצלה נמוך. וגם הלימפוציטים והנטרופילים. כדוריות דם לבנות בטווח הנורמה. לפי תשובת הרופא שהכול תקין ונורמאלי למחלת התלסמיה. אבל למה הניטרופילם והלימפוציטים נמוכים האם זה מעיד על לוקמיה. יש לציין שכול תקופעה יוצא לה בפה אפטות. אשמח לתשובתך אני מאוד מודאגת . האם תלסמיה גם מורידה ערכי הניטרופילים.האם כדאי לעבור בירור נוסף?יש לציין שהבת משחקת ואפילו היפר אקטיבית.אשמח למענה

איני רופא ילדים. מציע לפנות אם יש שאלות אליו. אין קשר בין טלסמיה לבין ירידה בלויקוציטים או בלימפוציטים. בברכת בריאות

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם