Aml לוקימיה מילואידית חריפה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

10/04/2018 | 13:25 | מאת: lora

שלום ד"ר רם, אבא שלי (בן 70) חולה לוקמיה מילואידית חריפה קראתי שיש טיפול חדש שנקרא "הנדסת תאי ה Tׂ האם זה ניתן לטיפול גם לחולי Aml ? תודה

אכן בשנים האחרונות אנו מפתחים תאי T (שהם תאים לימפוציטים של מערכת החיסון) אשר מבטאים חלבון אשר תוקף את תאי הלויקמיה. הטיפול קיים כבר בלויקמיה לימפובלסטית חריפה אולם עדיין לא קיים בלויקמיה מיאלואידית חריפה. הנושא נמצא במחקר ובפיתוח ויש סיכוי גבוה שעוד מספר שנים כבר יהיו נסויים קלינים. באנשים מבוגרים יש מספר מחקרים היום אשר מצויים במרכזים הרפואיים בארץ אשר משתמשים בתרופות המגייסות את מערכת החיסון כדי להלחם בתאי הלויקמיה. לסיכום - ב AML הטכנולוגיה עדיין לא קיימת אולם כן קיימות תרופות במחקרים המפעילות את מערכת החיסון. בברכת בריאות.

10/04/2018 | 19:44 | מאת: Lora

תודה רבה על התייחסותך המהירה בארץ זה עדיין נמצא בפיתוח כלומר בחו״ל כבר עושים את זה עם חולי aml ? במידה וזה כן קיים בחו״ל תוכל בבקשה להגיד לי איפה ? תודה רבה מראש

יש מספר מצומצם של מקומות בחו"ל אבל המחקרים והניסויים עדיין בשלבים מאוד מוקדמים. לא ממליץ בשלב זה. לאביך סיכוי טוב להבראה עם הטיפולים הקיימים היום בישראל.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם