לוקמיה אחרי מיאלודיזפלזיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

29/12/2017 | 20:07 | מאת: אבי

אמי בת 78 טופלה בוידרזה במשך שנה למיאלודיזפלזיה. הרופא אמר לה שהתאים עכשיו עולים וכבר אין מה לעשות וצריך להפסיק את הטיפול. האם יש אפשרויות לטיפול? הייתי רוצה להתייעץ איתך. איך אפשר?

התגובה לוידזה נמשכת כתשעה חודשים, ונראה שכך גם קרה אצל אמך. כאשר ספירת התאים הלבנים (לויקוציטים) עולה זה מסמן לרב שיש מעבר של ה MDS (תסמונת מיאלודיספלסטית) ללוקמיה חריפה. אם באמת זה המצב - אז יש מספר אפשרויות ויש מספר מחקרים קלינים בבתי החולים בארץ שמשלבים תרופות חדשות שעשויות לעזור. אשמח לסייע. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם