החלמה לאחר השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

14/09/2017 | 21:41 | מאת: אפרת

אבא שלי עבר השתלת מח עצם מאחותו (התאימה ב100 אחוז) בעקבות AML (הוגדרה כgood aml). רציתי לדעת כמה זמן אחרי ההשתלה מגדירים ריפוי והאם כל החיים הוא יהיה בסיכון לחזרת הלוקמיה? תודה ושנה טובה

אין ממש תשובה מדויקת. מכיון שמרבית ההישנויות קורות בשנה הראשונה, מקובל להגדיר לאחר שנתיים סיכון נמוך מאוד להישנות (ואז גם מגדירים ריפוי). מקרים נדירים נשנים מאוחר יותר. כאשר חולה מפתח את הצורה הכרונית של מחלת השתל נגד המאכסן (chronic GVHD) אני מרגיש יותר בטוח להתייחס לאחר שנתיים כאל ריפוי. בברכת בריאות ושנה טובה.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם