אפקטיביות הטיפול של חברת Select

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

09/09/2017 | 12:56 | מאת: אבא של מטופל שעבר השתלת מוח עצם

חברת Select הרשומה ב NASDAQ קיבלה אישור השבוע לניסויי של הפרוצודורה של בידדוד תאי גזע. בני עבר השתלת מוח עצם בעקבות AML וסובל מ GVHD האם הפרוטוקול שהחברה מפתחת עשויי לעזור לו? האם יתכן ופרוטוקול והתהליך שהחברה מציעה יהיה עדיף על הקיים? מה אמצעי הריפויי כיום של GVHD ?

האפקטיביות של עיכוב תאי T בשתל (המוצר של SELECT) נבדקת כעת בפאזה ראשונה כמניעה ל GVHD ולא כטיפול בחולים עם GVHD. כך שלצערי, אינו רלוונטי לבנך. ישנן מספר גישות מתחדשות בטיפול ב GVHD (גם אקוטי וגם כרוני) אשר מסייעות ופותחות פתח של תקווה אולם ההמלצות באיזו גישה לבחור קשורות בסוג ה GVHD (אקוטי או כרוני), מעורבות האיברים (איזו מערכת בגוף מעורבת במחלה) והטיפולים הקודמים - לכל חולה יש טיפול שונה שצריך "לתפור" לו. צריך לעיתים הרבה סבלנות, אורך רוח ותמיכה נפשית. בברכת בריאות.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם