כלורומה שטופלה בכימוטרפיה

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

09/03/2017 | 22:22 | מאת: שלומית

שלום רב, לפני 5 שנים עברתי השתלת מח עצם מאחותי בהתאמה מלאה מלבד gvh קל שנראה באנזימי הכבד בבדיקות הדם לא סבלתי מ gvh והכל היה בסדר במשך כ ארבע וחצי שנים ואז הופיעה כלורומה באזור הנאזופריקס באף ובסינוסים בדיקות הדם היו תקינות וכך גם מוח העצם תודה לאל אך נאלצתי בעקבות הכלורומה לעבור טיפול כימוטרפי בשם flag ida בפט סיטי לאחר הטיפול הכלורומה נעלמה תודה לאל עכשיו הוצע לי לעבור השתלת מח עצם חדשה מתורם זר מחשש לחזרת המחלה אבקש את חוות דעתך האם לאור העובדה שזאת השתלה שניה היא מסוכנת יותר? מה סיכויי ההבראה בהשתלה שניה אציין שאני בת 58 וחצי והאם לדעתך זה הטיפול הרצוי למרות שמח העצם תקין ויצא donor ? אודה לתשובה מהירה

קשה בתכתובת להתייחס למכלול הבעיה. במקרה שלך הישנות (חזרת) המחלה היא מחוץ למח העצם ולפיכך מח העצם כולו מלא בתאי תורם. יחד עם זאת נראה שהאפקט החיסוני של תאי התורם לא הצליח למנוע את הישנות המחלה וסיכויי הישנות לוקמיה לאחר שהיתה השנות מקומית הם משמעותיים ולפיכך השתלה נוספת היא אכן אופציה טיפולית שצריך לשקול בכובד ראש. מכיון שעברו מספר שנים מההשתלה הראשונה, עקרונית הסיבוכים הם דומים להשתלות אחרות (אני בטוח שהרופאים שלך יעריכו את תפקוד מערכות הגוף לפני שיחליטו לגבי השתלה נוספת והטיפול המכין להשתלה). יש בהחלט סיכוי טוב שניתן יהיה להתגבר על הלוקמיה. מאחל לך הרבה בריאות והצלחה.

10/03/2017 | 12:12 | מאת: שלומית

תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת שאלה נוספת כתבת שיש סיכוי טוב שניתן יהיה להתגבר על הלוקמיה כוונתך באמצעות השתלה חדשה מתורם? אין לדעתך אופציה טובה יותר מההשתלה כגון הקרנות באזור המקומי בו נתגלתה הכלורומה ו/או הוספת תאים נוספים מאחותי לחיזוק המח עצם ולגרום בכך לGVHD . אני מאוד חוששת מהשתלה מתורם זר עקב הסיכונים הרבים הכרוכים בה. אודה שוב להתיחסותך המהירה לשאלה הנוספת תודה מראש ופורים שמח

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם