פעילות גופנית חדשה

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

30/07/2014 | 21:08 | מאת: קרן

שלום, הריון ראשון, שבוע 5, עושה פילאטיס פעמיים בשבוע מזה שנה וחצי. רציתי לדעת איזו פעילות גופנית נוספת אני יכולה לעשות מלבד הליכה למרות שלא עשיתי לפני ההריון (מלבד פילאטיס כאמור). הכוונה היא למשהו במסגרת קבוצתית. תודה.

היי קרן, הייתי ממליצה לך לעבוד על חיזוק הגוף והיציבה. את רק בתחילת ההריון ולכן כדאי כבר להתחיל, היציבה ומרכז הכובד משתנים, הגוף נחלש ולכן חייב חיזוק למערכת שרירי השלד, ושרירים פנימיים. ההליכה והפילאטיס אכן מעולים ומומלצים. אני פחות ממליצה על מסגרת קבוצתית בהריון, כל הריון הוא אינדבידואלי ושונה מהאחת לשנייה ומההריון הראשון לשני לשלישי וכן הלאה, כל אישה בעלת מבנה גוף שונה, תסמיני לוואי שונים ולכן המלצתי לפחות להתחלה היא לקבל הכוונה ויעוץ אישי אולי גם בניית תוכנית ואף ליווי של מאמנ/ת כושר אישי המומחה בתחום ההריון והלידה. המשך הריון קל ונעים :)

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה